• Foto: Marianne Kolås

Historiens første basketkamp

Ny idrett i Fana Arena?

Arrangementsmessig er det det samme som må klargjøres som foran en håndballkamp; banen må vaskes, det samme må garderobene (på dette nivået er det lov å bruke garderober), banen må rigges med korger (er det riktig uttrykk?), tribuner skal kjøres og rigges. Og kaffen skal kokes.

Lagene inntar banen og en stakkar «førstereisbasketballkamptilskuer» står nysgjerrig og forstår omtrent ingen ting. Er det oppvarming eller er det oppvarming? Heldigvis kommer ekspertisen i form av Vetle Raa Ellingsen og forklarer tålmodig hva som gjelder og hva som ikke gjelder. Her var det bare å fyre løs.

Og det gjorde jammen meg Gimle-guttene også. Det er ikke for ingen ting at de pr i dag leder den norske Baskettligaen (BLNO). Her var det full fyr fra første kast, eller stuss om du vil. Må bare innrømme at når den første forvirringen hadde lagt seg så var dette direkte artig å se på.

Resultatet? Gimle vant 76-54 over Nidaros. Er du nysgjerrig på basket, så er det (i skrivende stund) ny kamp i Fana Arena 31.januar. Og da mot by- og tabellrival Frøya.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere