Eirik Dolve har lagt opp

Eirik Dolve gir seg med stavhopp, etter en krevende periode

Da Eirik kom til Fana i 2015 hadde han allerede gjort seg godt bemerket i det Norske stavmiljøet. I perioden 2012-2018 har han hele ni NM Gull i øvelsen, og han representerte Norge i friidetts EM sist i 2018.

Eirik har gitt oss mye glede som utøver, med et av høydepunktene på “hjemmebane”. I 2016 var han uslåelig under NM på Askøy, når han hoppet himmelhøyt over 5,50. Det var også i 2016 han tok pers med 5,66, som også blir hans bestenotering nå som han pensjoneres. 

I 2013 tok han Gull under junior EM, noe som fortsatt står som hans største prestasjon på friidrettsbanen.

NM på Askøy 2016.Foto John Skogheim
NM på Askøy 2016.Foto John Skogheim

Eirik har siden han kom til Fana Idrettslag vært trent Av Bjørn Åge Herdlevær, og vært en del av elite gruppen til Fana IL og Fana IL Friidrett. Han har vært en viktig del av satsningsmiljøet, og vil bli savnet både på feltet og i “garderoben”.

De siste to årene har bydd på mye motgang  både i form av skader og av stavutfordringer. Med koronaviruset stanset all trening, og Eirik mistet motivasjon. Nå som også OL er flyttet har en av våre fremste medaljegrossister satt et endelig punktum.

Eirik er mer enn en utøver for Fana Idrettslag. I mellom trening, konkurranser, og reising, har han også funnet tid til å jobbe i våre prosjekter. Han var med på å starte opp Fana Mosjon i 2017, han har jobbet med Fana Friends, og vært en populær instruktør for de små på idrettsskolen. Det gikk ikke mange timene fra Eirik bestemte seg for å legge stavene på hyllen, før han stilte som instruktør for nettopp, idrettsskolen. Vi ønsker Eirik masse lykke til med fremtiden!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere