Fana IL Håndball ansetter avdelingsleder – Velkommen Catharina

For de som er interessert i håndball, er nok Catharina Furnes, eller Cafu som vi sier, ikke et fremmed ansikt. Sammen med Erlend Lyssand er hun på stødig kurs mot sin tredje sesong som trener i Norsk topphåndball, i Rema1000 ligaen, for ingen andre enn nettopp Fana IL Håndball Elite.

Fana IL Håndball ble gitt dårlige odds når de i 2018 kvalifiserte seg til spill i eliteserien. En klubb uten ansatte ble sett på som sjanseløse. Sammen med et satsende elitelag, hadde gruppen i Fana IL Håndball ansvar for hverdagen til et av byens største breddelag, etter sammenslåingen med Apeltun i 2017. Det har lenge vært behov for en resurs utenom det hardtarbeidende styret, og de mange frivillige som har fått kabalen til å gå opp.

Parallelt med debut i eliteserien åpnet vi Fana Arena. Hallen er en helfinansiert gave fra Trond Mohn. Mohn har også vært den største bidragsyteren til håndballgruppen de siste 4 årene og hjulpet idrettslaget med å bygge opp elitelaget vårt. Uten denne støtten hadde kort og godt ikke elitesatsingen i gruppen vært mulig. Støtten fra Trond Mohn har økt over tid i takt med den sportslige fremgangen.

I forkant av kommende sesong har Trond Mohn gitt et ytterligere tilskudd til håndballgruppen, og muliggjort at de nå kan ta nye steg i utviklingen, ved å ansette en avdelingsleder som skal ivareta både bredden og elitelaget. Fana Idrettslag kan ikke annet enn å si at vi er evig takknemlig for hjelpen og gavene vi har fått fra Trond Mohn.

Catharina har selv en solid håndballbakgrunn, og var Fana spiller allerede i 1992. Som elite utøver hadde hun fem år i Tertnes Håndball Elite, med både Europa-cup og Champions League spill på CV’en, før hun returnerte til Fana. Først som spiller, hvor hun tok del i opprykket til 1.div. Så som en del av trenerteamet fra 2016. 

Catharina har ved siden av håndballsatsning jobbet i en årrekke med barn og unge, de siste 5 årene som leder for barnevernsinstitusjonen Olivia. Tanken om å jobbe med idrett på fulltid har vokst på seg de siste årene, og nå gleder hun seg til å være med å bygge håndballgruppen videre. Styreleder i Fana IL Håndball, Thomas Knarvik forteller om skrevne tanker og ideer man ikke har hatt kapasitet til å sette ut til live, som nå vil få bein å gå på. Catharina sine bein, og de er klar for innsats. I første omgang jobber hun 50 %, med oppstart 1.juni. Men med en verden i normalsituasjon satser vi på at hun fort kan jobbe for fullt. Innsatsvilje og store drømmer er det ikke noe å si på. Hun liker å jobbe mye, og satse stort. En dag har kanskje Fanajentene Champions League spill på CV’en også.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere