G2006 til Bring

Første Fana lag på flere år som er kvalifisert til Bring

Er du tilstrekkelig håndball interessert så vet du hva det snakkes om når Bring nevnes i håndball-kretser. Denne helgen har det vært mye Bring-snakk både i Slåtthaughallen og i Fana Arena.

Vi må kanskje forklare litt: «Bringserien er et nasjonalt spilletilbud for lag i klassene jenter og gutter 16 år. Det spilles kvalifiseringer, fire runder og et nasjonalt sluttspill».

Nå i helgen har det altså vært Bring-kvalifisering for G2006 laget til Fana Håndball. Det er første gang et guttelag fra Fana er i Bring. Det til nå siste laget fra Fana Håndball som har spilt Bring var da J2000-laget var der.

Men tilbake til helgens kvalifiseringsturnering. Våre gutter møtte Kragerø, Kolstad og Korsvoll. Litt på tynn is nå, men i alle fall to av klubbene er godt kjent i herremiljøet. Der Kragerø er en gammel storhet er Kolstad en klubb på vei opp og fram. Korsvoll er kanskje litt sånn som oss, men det får vi finne ut av en annen gang. Vi nevner i samma slengen at Kragerø er regnet for ett av de beste G16 lagene i landet.

Åpningskampen gikk «på stor bane» i Fana Arena lørdag formiddag. Klokken var rundt 10:30 da dommerne blåste i gang kampen mellom Fana og Korsvoll. Etter tre minutter stod det 3-1 til hjemmelaget, like før klokken viste seks spilte minutter reduserte Korsvoll til 3-2. Men etter det var det tut og kjør og ingen blikk bakover for Fana sine gutter, for nærmere enn det ene målet bak kom aldri Korsvoll sine gutter. Og da dommerne blåste av kampen stod det smått pene 36-20 til Fana, etter at det stod 18-12 til pause.

Rollene er byttet om, nå er det Elitejentene som heier på Forzafansen (foto: Fanaposten)

Klokka 19:00 var Fana Arena byttet ut med Slåtthaughallen, og Korsvoll var byttet ut med Kragerø. Denne kampen ble av en litt annen karakter enn lørdagens første kamp. For det første så var Fana bortelaget og for det andre så var det, ja dagens andre kamp for begge lagene. Fana var hakket foran gjennom hele første omgang, før Kragerø utlignet til 15-15 med 30 sekunder igjen av omgangen. Gjestene (som for anledning var hjemmelag) var et lite skritt foran i store deler av andre omgang og da kampen var slutt stod det 29 til Kragerø og 26 til Fana.

Søndag var Fana Arena igjen kamparena, Fana var igjen blitt hjemmelaget og motstander var Kolstad. Fana sine gutter tok føringen også i denne kampen, og igjen ble det utligning (nå til 10-10) helt i siste liten før lagene tok pause. Andre omgang ble sakte, men sikkert Fana sin. Og de gav seg ikke før det stod 37-25 på tavla og Bring-billetten var en realitet.

Godt jobbet gutter! Dette blir garantert en spennende og kjekk opplevelse.

PS 1: Våre gutter har seks spillere som alle laget over 10 mål hver denne helgen. Andreas Engen Solstad topper vår liste med 21 fulltreffere. Han har kun en spiller foran seg på listen i Pulje 8, en Kragerø spiller stoppet på 22 mål.

PS 2: G2004/05 har spilt Lerøy-kvalifisering denne helgen og skal ut i ny kvalifisering 08. og 09.oktober. Vi kommer tilbake til den gjengen.

PS 3: Kun timer etter kampslutt var guttene “som vanlig” på plass for å heie elitejenten til seier over Volda

PS 4: Det rapporteres at det ikke har vært så mange tilskuere, og så stor stemning, i Slåtthaughallen siden elitelaget sin opprykkskamp mot TIF Viking i 2018.