• Foto: Fana Håndball

Vil du være med på en historisk begivenhet?

Der håndballjentene fortsetter å skrive historie....

Litt pompøst kanskje, men det er jo en historisk hendelse det som Fana Håndball og elitejentene inviterer til søndag 15.januar kl 18:00

Da skal det for første gang i Fana Håndball sin historie spilles Europa-cup kamp, eller EHF European League som er den rette benevnelsen, hjemme i Fana Arena.

Nå vil noen kanskje påpeke at jentene før jul hadde besøk av både et lag fra Sveits og et fra Tyskland – men det var kvalifiseringskamper.  Joda, historiske de og men den gang snakket vi kvalifisering, nå er det “på ekte”. 

På søndag kommer de danske serielederne Ikast Håndbold til Bergen og Fana. En av de store profilene hos det danske laget er Stine Skogrand. Om hun ikke akkurat er «vår» spiller, så kommer hun i alle fall fra Bergen, og har spilt for Fyllingen, TIF Viking og Tertnes før hun reiste utenlands i 2016. Jeg fikk tak i Stine en formiddag før kampen, bare sånn for å lodde stemningen før alvoret stter inn.

Stine Skogrand (bilde med tillatelse fra Ikast Håndbold)
Stine Skogrand (bilde med tillatelse fra Ikast Håndbold)

Du, hvordan blir det å spille bortekamp sånn "nesten på hjemmebane"?

-Jeg gleder meg veldig til å spille i Bergen igjen. Det er den perfekte komboen å spille en kul kamp i tillegg til å se venner og familie igjen.

Følger du med på norsk håndball slik at du vet hvem som skal stoppes og hvordan dere skal angripe kampen på søndag?

-Vi kommer til Bergen med kjemperespekt for oppgaven, og vi kommer spesielt til å ha fokus på Aurora Hatle og Celine Solstad. Vi ønsker høyt tempo og at det blir en fysisk tøff kamp.

Til slutt; får du "hele familien" på tribunen under kampen?

-“Hele familien” kommer selvfølgelig og heier på Ikast 

Men hun er ikke den eneste spilleren på Ikast med en fortid i Bergen, også strekspiller Vilde Johansen har tidligere spilt i Tertens. Hun forlot Tertnes etter 2018/19 sesongen, men hun rakk en tur innom i Fana Arena før hun reiste. Den gang laget hun tre mål, og var samtidig så tøff i forsvar at hun endte opp med rødt kort etter tre utvisninger. Den gang var Fana-jentene ferske i REMA 1000-ligaen, nå er det ferske i det å spille i Europa. Men de er nok tøffere nå enn de var den gang.

En tredje spiller på det danske laget som nok er litt kjent fra før for Fana-jentene er målvakten Andrea Austmo Pedersen. Hun har spilt både i Byåsen og i Vipers før hun reiste til Danmark. Og sist hun var i Fana Arena var med Vipers høsten 2019. Den kampen trenger vi ikke å snakke så mye om.

Ingvild Bakkerud er nok en norsk spiller i Ikast som (nesten) er en gammel kjenning. Iallefall for de av Fana sine jenter som har vært med siden de spilte i 1.divisjon (les: Celine Solstad, Andrea Solstad og Oda Mastad). Ingvild Bakkerud spilte den gang i Skrim Kongsberg men hun reiste til Danmark etter å ha vært med å spille Skrim Kongsberg opp i REMA 1000-ligaen samme året som Fana sine jenter sa farvel til 1.divisjon.

PS: Ingvild Bakkerud endte opp med å score 9 av Ikast sine 30 mål i kampen mot franske Nantes.

Dette var historien, på søndag skal det spilles et nytt kapittel. Men før vi kommer så langt så har Celine og Aurora fått kommentere litt…… Det er tross alt de som sammen med resten av laget skal gjøre jobben ute på banen, selvfølgelig med hjelp fra støtteapparatet på benken. 

«Det blir veldig gøy å ta imot serielederen i den danske ligaen. Jeg håper publikum synes det samme og at vi klarer å fylle hallen! Ikast spiller med høyt tempo og har veldig god bredde i troppen med flere ulike spillertyper. For vår del ser vi på typiske spillesystemer i våre forberedelser, heller enn enkeltpersoner.

Vi forventer en tøff kamp, men vet at det finnes muligheter for poeng dersom vi klarer å være på vårt toppnivå gjennom kampen. Vi var ikke fornøyd med forsvarsspillet i sist kamp, som er et av områdene vi ønsker å justere til neste kamp!» sier Celine.

Foto: Kjell Eirik Henanger
Foto: Kjell Eirik Henanger

Aurora, som er Fana-jentenes toppscorer denne sesongen (det er for øvrig bare to spillere i REMA 1000-ligaen som har flere mål på samvittigheten enn Aurora denne sesongen – men de to tar straffekast også. Det gjør som regel ikke vår jente) sier at «Vi gleder oss til kamp mot Ikast. De har flere landslagsspillere og har et veldig godt lag. Vi skal spille vårt spill og er nødt til å stå bra i forsvar for å ha sjans til å ta poeng».

Foto: Bjørn Erik Nesse
Foto: Bjørn Erik Nesse

Det er bare å si at vi og gleder oss vi og, Aurora. Og til alle dere andre; ta turen til Fana Arena søndag kveld og få med deg toppkampen mellom Fana og Ikast.

Gruppe B etter 1.runde
Gruppe B etter 1.runde

Billetter til kampen finner du i appen til håndball-jentene.

Tekst: Marianne Kolås

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere