Håndballjentene har spilt seg til NM semifinale

For andre gang på to år

Norsk Tipping hadde ikke troen på Fana, men haddde du troen og satte pengene dine på våre jenter så fikk du igjen over 3 ganger innsatsen. Omtrent det dobbelte av hva du ville få om du satte pengene på Sola seier. Men helt objektivt, gjett hvem jeg ville satt pengene mine på i kveld?

Det begynte pent og pyntelig med ett mål til hvert av lagene, med Sola kanskje en tanke hvassere i starten av omgangen. De ledet innimellom med både to og tre mål før våre jenter jobbet seg inn igjen i kampen om semifinaleplassen. Ikke alle pasningene fant riktige hender og det ble både ett og flere mål imot på kontring. Men jentene hentet seg inn igjen hver gang – og akkurat i tide til pause satte Oda inn 14-13 ledelse.

Fana jentene har en fantastisk fan-klubb i Forzafansen. Ikke bare skaper de en herlig stemning på tribunen, men da laget kom på banen igjen etter pausen stod guttene oppstilt utenfor garderoben med stor jubel og viftende klubbflagg. Til stor glede for både jentene og publikum.

Kanskje det var den ekstra piffen de trengte for å holde Sola på en armlengs avstand utover i omgangen? Men etter ti minutter fant de ut at «nok er nok» og satte inn et ekstra gir. De skulle til semifinalen! Derom ingen tvil.

På det meste var ledelsen på syv mål, Sola la om til 4-2 kan vi kalle det i forsvar – og de la ut to frimerker samtidig som vi hadde en spiller mindre på banen. Da ble det en del løping på jentene. Men dette var kvelden for å fikse det meste, og med Nora (Hagerup) i storform så ble det løping på Sola jentene også. Og da Nora kontant satte inn 29-23 med knappe fire minutter igjen var de 262 tilskuerne sikre i sin sak. «Vi er i semien».

Hvem vi møter der får vi ikke vite før om en liten uke da de resterende kvartfinalene spilles først onsdag 27.oktober.