• Marie Sandnes, Sunniva Stikholmen Skogesal, Victoria Fagerås og Anna Kolås Brun

"Innløpere til damelaget i Slåtthaughallen"

Historietimen

Det er rart hva du finner når du har litt tid til overs. Men for all del, det kan jo vere hyggelig det du finner, og enda «artigere» kan det bli når du begynner å lete etter historien bak det du nettopp har funnet.

Over 4.000 mail skulle reduseres til, ja i alle fall noe mindre. Og i løpet av 2010-årgangen dukket det opp en mail med tittel «Innløpere til damelaget i Slåtthaughallen torsdag 11.november». Innholdet var som følger:

Hei,

Damelaget har hjemmekamp mot Sotra i Slåtthaughallen torsdag 11. november kl. 19.45, og vi er invitert til å være innløpere igjen.  De ble så lei seg da vi ikke kunne sist, så håper vi klarer noen denne gangen!

PS: Det er skolefri dagen etter.

Innløpere?  I hvilken divisjon spilte Fana jentene den gang da? Med litt leting i Norges Håndballforbund sine sider kom vi fram til 2.divisjon og sesongen 2010/2011. En sesong der jentene manglet 10 mål på opprykk til 1.divisjon.

Etter sesongslutt stod nemlig både Fana og TIF Viking med 22 kamper. Fordelt med 20 seirer, en uavgjort, ett tap og 41 poeng. Fana hadde en målforskjell på småpene 274 mål i pluss. TIF Viking damene hadde samme kamputfall, men «bare» 218 pluss-mål.  Så om du lurer på hvorfor det ble laget fra Bergen sentrum som fikk ta turen opp til 1.divisjon og ikke Fana jentene så er det 41-30 tapet i Haukelandshallen som var utslagsgivende. Oppgjøret i Slåtthaughallen endte på diplomatiske 29-29.

Catharina Furnes, i dag er hun avdelingsleder i Fana Håndball, den gang var hun spiller og ansvarlig for to av målene i kampen.

Ser vi gjennom navnene på kamprapporten så finner vi to spillere som i dag spiller i Frankrike og Molde. Det er Celine Sivertsen som spiller i franske JDA Dijon og Emilie Christensen som er i Molde. Begge to var 17 år gamle da nevnte kamp ble spilt, og de står bokført med ni mål hver.

Når det gjelder Celine så gikk hun fra Fana til Tertnes via danske Randers før hun reiste til Frankrike i 2020.  Emilie gikk fra Fana til Glassverket (Drammen) så til Larvik før hun tok turen til Ungarn og Ferencvárosi TC. Foran årets sesong returnerte hun til Norge og spiller nå altså for Molde i REMA 1000-ligaen (et Molde lag som er ventet til Fana Arena 24.januar).

Året etter var Fanajentene suverene i 2.divisjon, gikk ubeseiret gjennom sesongen 2011/2012 og rykket opp til 1.divisjon. Og resten er historie – og Fana er nå inne i sin tredje REMA 1000-liga sesong.

Hva gjelder jentene som var innløpere den gangen for ti år siden, så var det jenter fra Fana sitt J2000-lag.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere