• Foto: Fana IL Friidrett

Karabinlekene for 9.gang

Fana ILs store massemønstring i friidrett, Karabinlekene, ble også i år en stor suksess. Med 300 utøvere fra over 30 klubber og nesten 1000 starter, var det en hektisk men herlig helg på Fana Stadion den 11 og 12 september. Utøvere fra hele landet i alderen 6 – 49 noterte mange gode resultater og personlige rekorder. Spesielt i kast og på mellomdistansene var det mange imponerende prestasjoner i år.

Med over 50 frivillige, en fullsortimentskiosk og kontinuerlig 4-5 øvelser i gang parallelt er Karabinlekene blitt en liten bedrift som leverer for fullt en hel helg hvert år. Når man legger til alle utøvere, foreldre, besteforeldre og andre heiagjenger oppleves Fana Stadion som en liten maurtue hvor hver utøver har fullt fokus på seg og sitt. Speaker Stein Fossen styrte rutinert alle gjennom det tette øvelsesprogrammet og passet på at alle kom til premieutdeling når de skulle.

Foto: Fana IL Friidrett
Foto: Fana IL Friidrett

Friidrett er en sport hvor man konkurrerer mye mot seg selv, både tidligere oppnådde resultater og fremtidige mål. Dette betyr at konkurrenter ofte blir gode venner som man nødvendigvis ikke sammenligner resultater så mye med. Dette gjør at det alltid er god stemning på friidrettsresultater, alle kan være vinnere, noe vi merket under hele Karabinlekene. Men tilbakemeldingene man får på en 60 meter eller et lengdehopp kan være brutal, man kan sammenligne med tidligere perser, og når man tar med i beregningen at det relativt sett har vært lite utvikling i utstyret man bruker på en friidrettsbane, kan man også lett sammenligne seg med resultater fra generasjoner tilbake. Se bare på Jesse Owens lengderesultat fra Berlin i 1936: 8,06m er bare 4 cm bak dagens norske rekord, og det var 85 år siden!

Så stor takk til hovedsponsoren Karabin AS, og stevnesponsorene Fana Kjøtt, Lerøy, Mesterbakeren, Spar Bønes, og Coop Obs Lagunen som alle bidro til at Karabinlekene nok en gang ble en stor suksess
 

Fotomontasje
Fotomontasje

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere