Har du klær du ikke bruker lenger?

Nå kan både gjenglemt tøy og klær du ikke bruker lenger komme til nytte

I alle Idrettshaller er det fra tid til annen gjenglemt tøy av ulik kvalitet og ulik mengde. Det kan fort bli et problem hva vi som Idrettslag skal gjøre med klær som utøvere og andre glemmer igjen i hallen. Utøveren i Fana er blitt flinkere men det dukker til tider opp plagg både her og der. Og det er langt mellom plagg som blir hentet. 

For en tid tilbake fikk vi en forespørsel fra Fileks om de kunne plassere ut en eller to klesinnsamlingsbokser ved Fana Arena. Vi trengte ikke veldig lang betenkningstid før vi var enige om at ja, dette går vi for.

Og nå er boksen på plass. Den står til venstre for hovedinngangen og er lett tilgjengelig både for oss i Fana Arena og for de som er i Slåtthaughallen eller om du «bare» bor i området.

Men litt om Fileks som vi har saksete fra nettsiden deres:

«Ting av virkelig verdi har ingen prislapp. Heller ikke brukte klær. Gjenbruk av klær er en ressurs vi må utnytte på en smart måte. Tekstiler som du gir videre til oss skal videre til gjenbruk.

Fileks brenner for å øke gjenbruket av tekstiler og at minst mulig som blir samlet inn i våre innsamlingsbokser ikke skal bli kategorisert som tekstilavfall. Vi ønsker derfor at tekstiler som vi mottar er hele, rene og tørre slik at mest mulig av det vi samler inn kan gjenbrukes. “Gi det videre” er vår visjon. Ting av virkelig verdi har ingen prislapp. Heller ikke brukte klær. Vi er derfor takknemlig for alle bidrag på veien til en mer bærekraftig utvikling av brukte tekstiler».

Levering, og plassering av Klesinnsamlingsboks fra Fileks
Levering, og plassering av Klesinnsamlingsboks fra Fileks

I tillegg støtter Fileks Norsk Luftambulanse og Barnekreftforeningen med et fast beløp pr utplasserte boks hvert år og de gir i tillegg 10% av den årlige omsetning videre til sine støtteorganisasjoner. I 2020 donerte de hele 480.000 kroner og arbeider nå mot å øke dette beløpet betraktelig.   

I løpet av høsten vil vi prøve å få på plass «tidsrutiner» i Fana Arena slik at etter en periode vil gjenglemt tøy bli donert til Fileks sin klesinnsamlingsboks. Og bruk endelig boksen du og om du har klær og sko du vil bli kvitt på en god måte.

 

Tekst: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere