«Kor e alle helter hen»

Hva skjer her? Spørsmålet kom fra en nysgjerrig forbipasserende utenfor Fana Arena onsdag ettermiddag

Jo, Fana IL sin Idrettsskole har startet opp igjen etter koronastenging. Ikke rundt om på skoler og gymsaler som før, men samlet i Fana Arena.

Både ute og inne henger det plakater der barna er plassert i grupper. De ivrige ungene finner fort «sin» gruppe og stiller lydig opp og venter på å bli hentet inn i hallen. En og en gruppe marsjerer fint inn og finner sin plass i hallen.

En hall som for anledningen er delt inn 6 like store deler og med 10 matter plassert med en meter mellom hver i utkanten av hver «bås».

 

Instruktørene henter hver sin gruppe (en gruppe om gangen), og etter desinfeksjon er det «lang, lang rekke» inn i hallen. Og endelig er Idrettsskolen i gang igjen.

Som fotograferende tilskuer må jeg si at det er en imponerende treningsøkt vi er vitne til. Her løpes det, det er hopp og sprett, ballkast, tikken og stiv heks. Drikkepauser, trøstepauser, latter og gøy. Ikke hadde jeg greid å følge ungene med den intensiteten, tempoet og iveren gjennom en hel time.

Instruktørene er Fana sine egne utøvere, og du kan ikke unngå å bli imponert over den iveren og kunnskapen de legger for dagen. For ikke å snakke om hvordan de håndterer ungene, skulle nesten ikke tro de hadde andre oppgaver enn å trene og instruere 3, 4, 5, 6 og 7-åringene.

Her er det masse god trening og slitne unger etter endt økt.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere