McFlurry, lykkehjul og masse unger

Etter en liten periode borte, er McDonalds nå tilbake i Fana Arena. Og ja, det er nok noen som mener at koblingen mellom McDonalds og idrettslaget ikke er den beste koblingen. Men (for det er alltid et, men) McDonalds ønsker å vere så mye mer enn bare en restaurant i nærmiljøet.

Budskapet som McDonalds ønsker å få ut via samarbeidet de inngår, og som står på skiltet i Fana Arena og Fana Stadion er: Heng i hallen, ikke på McDonalds. De ønsker rett og slett å være en god nabo hvor de ønsker å bidra til at både barn, ungdom og yngre voksne skal ha et meningsfylt sted å "henge" og være en del av noe større. Ønsket deres er å bidra til at ungdommen ikke bare blir en inntektskilde for McDonalds, men gjerne bidra til at det blir gitt noe tilbake til naboskapet og da mest til barn og ungdommen. 

McFlurry, lykkehjul og premier

Tirsdag ettermiddag var derfor McDonalds Lagunen Storsenter og Laguneparken Drive Thru  på besøk i Fana Arena, og med seg hadde de McFlurry-maskinen sin og ble med det umåtelig populær hos de aller yngste i Fana IL som fikk en noe utenom det vanlige avslutning på Idrettsskolen denne dagen.

Ikke for det, her var både elitejenter, syklister, gullaget og andre som kom og gikk fikk sin McFlurry. Og vi hørte ingen som klaget. Tvert imot så står nå en slik maskin på ønskelisten i Fana Arena.

Ikke nok med at det var is å få etter trening, men i en krok stod det jammen meg det et lykkehjul som bare ventet på at noen skulle spinne det rundt. Gavekort, refleks og drikkeflasker var noen av tingene de snurrende ungene fikk med seg hjem (om de var heldig emed snurringen altså)

På spørsmål om hvorfor, svarte General Manager Morten Stornes hos McDonalds Lagunene at dette er deres måte å få både barn og unge til å henge i hallen og ikke på McDonalds. I alle fall er det det de oppfordrer til. De vil at de det å gå på f.eks idrettsskolen skal oppleves som positivt  fra første stund, og på den måten beholde både barn og unge lengst mulig i Idrettshallen.

Is-kø
Is-kø

Samarbeid

Bergen Sør for eksempel, er et håndball samarbeidsprosjekt mellom klubbene Fana, Bjarg, Gneist og Bønes. McDonalds er inne på sponsor siden i dette samarbeidet. Dette viser at det går an å samarbeide på tvers av gamle «vanntette» skott og McDonalds synes det det en veldig god løsning klubbene i Bergen Sør har fått til her.

Drømmen er å få det til også andre steder og i flere idretter. Men arbeidet må starte med de yngste, for det er de som skal legge grunnlaget for fremtiden. Og når grunnlaget for samarbeid først er der, så blir det kjekkere å fortsette «opp i åra» og det igjen gjør at det blir kjekkere å henge i hallen enn på McDonalds.

Gavmild samarbeidpartner

Men for ikke å glemme (nesten) det viktigste, det var ikke bare McFlurry ismaskinen gjengen fra McDonalds hadde med seg i dag. De benyttet også anledningen til å overrekke Fana IL en sjekk på 100.000,- kr. Et beløp som skal deles likt på breddeidretten og “Fana IL for alle”- fondet. Et fond som “først og fremst skal gi eksisterende og nye medlemmer i Fana IL en hjelpende hånd og mulighet til å delta på aktiviteter sammen med vennene sine uten å tenke på at privatøkonomien til familien skal sette begrensninger for dette”. 

Vil du vite mer om fondet så leser du deg opp på “Fana IL for alle”

På vegne av Fana IL sier vi 1000-takk.

 

Tekst: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere