• Foto: John Skogheim

"NM Kongen" blir stavtrener

Eirik Dolve er en av Norges mest meritterte friidrettsutøvere gjennom tidene. Til sammen sanket han hele 9 NM gull i perioden 2013-2018, i tillegg til 6 sølv og 1 bronse. Dolve hevdet seg også internasjonalt, og vant blant annet Junior EM gull i Rieti i 2013, og kan skimte med en personlig rekord på svimlende 5.66 meter. 

Men i 2020 valgte «NM kongen» å legge opp, bare 25 år gammel, mye grunnet endringer i omstendelighetene som koronapandemien medførte.

- Jeg ga meg selv et ultimatum i høst. Det var alt eller ingenting. Hvis jeg ikke klarte å kvalifisere meg til OL, var det over. Det var nå jeg skulle sette inn støtet, men verden ville det annerledes. Da var det bare å si stopp, forteller 25-åringen til BA.

OL ble utsatt til 2021, og Dolve valgte dermed å legge stavene på hyllen for å satse på en ny karriere. Ved siden av studiene har Dolve nå bestemt seg for å satse som stavtrener for Fana IL.

Da vi tok kontakt med Dolve, var han veldig klar på at han trives utrolig godt i Fana Idrettslag. Både miljøet, talentene og kompetansen i idrettsalget har vært en viktig driver for at han ønsket å fortsette med stavhopp- bare som trener denne gangen.

Dolve er klar på at han gjennom karrieren opparbeidet store mengder kompetanse innen stavhopp. Både fra hans egen treningshverdag, konkurranser, det internasjonale stavhoppmiljøet der han har hoppet med de beste i verden, og ikke minst fra hans tidligere trenere Paavo Mailonen og Fana IL´s nåverende stavhopptrener, Bjørn Åge Herdlevær.  

Dermed har Dolve et sterkt ønske om å videreføre sin kompetanse i Idrettslaget, til både helt nye stavhoppere og eksisterende. Allerede for 3 uker siden tok Dolve inn sitt første parti med nybegynnere. Han sier til Fanavarden at dette bare er starten, og at han kommer til å inkludere flere aldersgrupper i flere stadier etterhvert.

Dermed satser Fana IL for fullt på stavhopp, og har vi har etterhvert svært profilerte og kompetente trenere for alle aldersgrupper og nivåer. Dette er en god strategisk start for å danne en optimal toppidrettskultur, kombinert med et godt tilbud for breddeidretten innen.

Velkommen i stavhopp trenerteamet, Eirik Dolve! Vi gleder oss til fortsettelsen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere