• Foto: Bjørn Batalden

Orienteringsgruppen går internasjonalt

Ny trener på plass for juniorene

Kort fortalt så er «Orientering en idrett som går ut på at man skal ta seg raskest mulig gjennom en løype i et bestemt terreng ved hjelp av kart, kompass og naturobservasjoner» (Fanavarden sin kommentar ved hjelp av Wikipedia).

Men det er alltid greit å ha litt veiledning på veien. I Fana IL sin Orienteringsgruppe har de «gått utenlands» for å hente ny trener til ungdomsgruppen sin.

Stefanie Steinemann er orienteringsløper, 33 år, kommer fra Sveits og flyttet til Bergen i august i fjor. Orientering har hun drevet med siden hun var liten jente og i ungdomstiden var det for en stor del orientering som var tema på fritiden.

Stefanie løp på juniorlandslaget til Sveits til hun var 20 år, og etter det løp hun flere år i eliteklassen. Styrken hennes var alltid det o-tekniske, og derfor gjorde hun det ofte bedre når det var o-teknisk krevende terreng enn når det var lettere og mer løpsmessig raskere terreng.

I dag løper hun ikke så mye selv lenger, men hun trives fortsatt veldig godt med orientering, og er fremdeles fasinert av sporten. I den sveitsiske klubben OLG Säuliamt trente hun barn og ungdom i alderen 8 - 20 år over en periode på rundt fem år. Så hun har god erfaring med trenergjerningen. I tillegg til klubbtrener oppgaven var hun flere ganger med som støtte under treningsleirer med både egen klubb og med «Regionalkader» (kretslaget i Zürich-området). I den forbindelse var hun også flere ganger i Norge.

Stefanie bor på Laksevåg sammen med sin mann Andreas, er geolog og jobber i Sweco. Hun er ofte ute i naturen (på tur, langrenn, ski, ...) og trives med håndarbeid og musikk. Hun gleder seg veldig til å bli trener i Fana Idrettslag og til å bli kjent med både ungdommene og de voksne i klubben, men også med de forskjellige terrengene rundt Bergen!

Første trening i regi av vår nye trener Stefanie Steinemann blir på Siljustøl torsdag 29. april, der temaet for både A- og B-løypene er kompass og retningsskift, og så kommer andre temaer på senere torsdager i vårsesongen.

 

Foto: Bjørn Batalden
Foto: Bjørn Batalden

Stefanie var innom treningen også torsdag som var, og på bildet over ser du fra venstre:
Ole Tørnqvist (leder treningskomitéen) , Geir Heksem (medlem treningskomitéen og Fana ILs HL-kontakt 2021), Maaike van Langen (medlem treningskomitéen med spesielt ansvar for rekruttene) , Stefanie Steinemann (ny trener 13-20) , Synne Skjærstein (rekruttrener)  og Rannveig Nordhagen (medlem treningskomitéen).

Tekst: Torgeir Strand og Rannveig Nordhagen

 

 

Og du, vil du begynne med orientering så ønsker Orienteringsgruppen velkommen til treninger for nybegynnere, fra sånn ca 8 år. Det er trening hver torsdag fra 18:00 til 19:00 (Fanavarden sin kommentar)

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere