Raymond drømmer om VM-gull på hjemmebane

Raymond Gaassand Straume (30) har drevet med kickboxing i mer enn halve livet. 26. mars skal elektrikeren forsøke å oppfylle drømmen om profesjonelt VM-gull i fullkontakt kickboxing på hjemmebane i Fana Arena.

Raymond Gaassand Straume begynte med kickboxing hos Fana Kickboxing bare 13 år gammel i 2005. Han fikk også følge av sine yngre søsken, Patrick og Mariell Gaassand Straume, og de har alle blitt norgesmestre og levert sterke internasjonale resultater som både junior og senior.

Raymond har gått alle trappetrinnene i karrieren i løpet av de 17 årene han har vært aktiv. Han har vunnet verdenscupen (World Series) i fullkontakt sammenlagt to ganger i 2018 og 2019-sesongene. Han har bronse fra EM i 2014 og 2018, og han har fem world cup-gull. I tillegg er han norgesmester hele seks ganger både som ungdom, junior og senior, med kongepokalen som et høydepunkt, sier hans trener gjennom alle disse årene, Morten Saksvik.

Utholdenhet

De siste åtte årene har Raymond vært fast inventar på landslaget, mye på grunn av sin iherdige og samvittighetsfulle treningsinnsats. Han har også levert stabilt gode resultater nasjonalt og internasjonalt.

I seg selv er det imponerende å holde et så høyt sportslig nivå gjennom så mange år. Raymond har under hele sin seniorkarriere jobbet fulltid som elektriker, og all trening må gjøres før jobben starter og etter at jobben er ferdig.

– Raymond har vist en utrolig vilje og utholdenhet i jakten på drømmen om å bli verdensmester. Det har krevd mange prioriteringer og bevisste valg. Raymond er gift med Silje Hatland Straume, og hun har også vært med på denne reisen. Nå har Raymond to sesonger igjen av idrettskarrieren sin, med amatør-EM i 2022 og -VM i 2023. I tillegg får han nå muligheten til å oppfylle drømmen om en profesjonell VM-tittel på hjemmebane. Det blir spennende, sier Saksvik.

Drømmen lever

To av de 17 årene har gått bort på grunn av skader. Han har operert menisker, og de siste to årene har pandemien satt sitt preg på all idrett både nasjonalt og internasjonalt. Men selv om han ikke har kunnet konkurrere like mye, har Raymond brukt tiden godt til å trene. I amatørkamper går utøverne normalt 3 runder. I en profesjonell VM-kamp går utøverne 12 runder. Nå jobber Raymond og Morten med forberedelsene.

– Kondisjonen og fysikken har ingen problemer med 12 runder, vi kjører ofte lange treningsøkter i de normale forberedelsene også. Nå handler det om tilvenning. Men det taktiske opplegget må bearbeides, og konsentrasjonen må være på topp. Raymond har etter hvert gått mange kamper i EM og VM, og han har tapt marginale kamper mot de som har toppet klassen hans. Det har vært så utrolig nærme mange ganger, men EM- og VM-gullet har latt vente på seg. Men drømmen lever fremdeles, og 26. mars er det proffkamp på hjemmebane i Fana Arena. Kanskje kan hjemmepublikummet utgjøre det lille ekstra som skal til for å oppfylle drømmen, sier Morten Saksvik.

 

Vil fylle hallen

Treneren drømmer også om å fylle Fana Arena til VM-kampen der Raymond møter den polske sølvvinneren fra siste VM, Jakub Pokusa.

I tillegg til kveldens hovedkamp, blir det også en rekke gode forkamper der de beste norske landslagsutøverne møter internasjonale motstandere. Dørene åpner klokken 17.00, forkampene starter klokken 18.00. Fana IL Kickboxing lover spektakulære kamper et forrykende show.

Siden dette er fullkontakt kickboxing har Fana IL Kickboxing satt en nedre aldersgrense på arrangementet på 15 år. De under 15 kommer inn i følge med en voksen.

Alle medlemmer i Fana IL får kjøpe billett til 100 kroner.

– Vi håper så mange som mulig vil stille opp i Fana Arena for å støtte Raymond, og oppleve et arrangement man ikke ser så ofte i Bergen. Vi gleder oss i alle fall denne kvelden, sier Morten Saksvik.

Billetter for medlemmer her

Billetter andre her

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere