• Foto: Fana Il Skøyter/Trude Ryen-Herland

Sesongavslutning

Skøytestevne i sludd og snø og overvann....

Det var et “forrykende dårlig vær”, men det stoppet ikke skøytegruppen fra å avholde sesongens siste stevne på Slåtthaug Isbane lørdag og søndag (12. og 13.mars). Med speaker Georg Wiig i speakerboden så var det full kontroll på både tider og løpere. Vi har fått flere detaljer fra skøytegruppen

Vi hadde et flott stevne denne helgen på Slåtthaug til tross for kraftige regn-, haggel og sluddbyer. Det var mange svært våte funksjonærer og løpere denne helgen. Til tross for at nedbøren til tider var hvit, fikk vi opprettholdt god iskvalitet og det ble satt diverse perser på 500 meter (mange debuterte på distansen) lørdagen.  Vi avsluttet lørdagen med 3000 og 5 000 meter. På 5 000 meter var det også flere debutanter som dermed gikk seg inn på den store adelskalenderen da de gikk 10 000 meter 26. januar. 

Stevnet fortsetter søndag med gruppe 2.  13 løpere ble fordelt på 2 distanser denne dagen. Søndag var det vind og regn i bøtter med litt "hvitt" innimellom. De 4 distansene ble gjennomført etter oppsatt plan.  Etter 2 1/2 time var alle kommet i mål.  Til tross for det elendige været var det bare blide fjes å se  For dette var alle, arrangør (for det meste løpernes foresatte), trenere og ikke minst løperne instilt på å gjennomføre.

4 løpere debuterte på 5 000 meter.  På 10 000 meter var det 5 deltagere, hvorav 4 fikk notert pers for 1. gang.  Det de unge løperne gjennomførte denne helgen var kanskje vel så imponerende som å gå på topptider innendørs.  Løperne sloss først og fremst med seg selv, alle ville fullføre og gjorde det på en flott måte.  Her var ingen tapere, bare vinnere.  Ingen nevnt, ingen glemt.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere