• Foto: Reidar Langkjær

Bronse til Sverre i allround EM

Skøyteboblen i Nederland

Det er et koronarestriktivt Allround- og Sprint EM på skøyter som har gått i Heerenveen i Nederland 16. og 17.januar. Alle verdenscupløp før jul ble enten avlyst eller utsatt til 2021. Så dette Europamesterskapet er startskuddet på sesongen for skøyteelite

Tre av våre løpere har vært i aksjon i helgen, Sverre Lunde Pedersen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Julie Nistad Samsonsen.

Allround- og sprint EM begynte bra for «vår» del, Sverre tok førsteplassen på 500 m med tiden 36,25. På den doble distansen ble det en syvendeplass med tiden 6.19.97. Og med de to resultatene var Sverre nummer to etter første dag.

Det gikk imidlertid litt tyngre for Håvard på sprinten og etter en sjette plass på 500 m og en syvende plass på 1000 m ble det en femteplass etter første dag.  

Dag to endte med en tredje og en åttende plass for Sverre. Og til slutt en god tredje plass i mesterskapet.

For Håvard sin del ble det til slutt en fjerdeplass etter at han gikk inn til en syvende og en femte plass på mesterskapets andre dag.

Hva Julie angår har vi fått denne rapporten fra Hege Bøkko:

Julie gjorde sesongbeste på begge distansene og hever seg på dag 2. Snart stabiliserer hun seg på 38 tallet også i Europa. En bedre 1000m i dag. Har fortsatt en del å gå på når det gjelder sisterunden. Her spiller nok både fysikk og teknikk inn. Men syntes hun skal være greit fornøyd med helgen

Foto: Reidar Langkjær
Foto: Reidar Langkjær

Om du trodde det var over i Heerenveen tok du helt feil, utøverne skal vere i «Skøyteboblen» i noen uker til. 

De to påfølgende helger blir det World cup og da kommer den fjerde fanautøveren med, nemlig Sindre Henriksen. Skøyteløperne er i gang og vi ser frem til mange flotte dueller og gode prestasjoner de kommende ukene.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere