• Tegning: Backe Idrett

Slåtthaug Arena - Langt mer enn tak over isen

Tar vi et kjapt søk hos vår venn Google etter overskrifter i retning av «Tak over Slåtthaug» kommer det fort opp et knippe varianter:

NRK Vestland skriver i 2003 at «Slåtthaug kan få tak». I 2014 står det «Vi trenger tak på Slåtthaug!» i Fanaposten. I 2016 skriver BT at «Nå er alt tilrettelagt for tak på Slåtthaug». Nå begynner det å bli både noen år og noen overskrifter siden ideen om «tak på Slåtthaug» første gang kom opp.

Byrådsleder Roger Valhammer og Byråd for barnehage, skole og Idrett Endre Tvinnereim var fredag på besøk og befaring på Slåtthaug Isbane. De fikk samtidig med seg en runde i den nye turløypen rundt Tranevannet. For Hans R.Dankertsen i Fana IL hadde lagt opp til en spasertur med innlagt informasjon, befaring og gode samtaler denne fredags formiddagen. Og innimellom også litt lokalhistorie.

Roger Valhammer og Endre Tvinnereim
Roger Valhammer og Endre Tvinnereim

Men kanskje den viktigste saken denne dagen var å få presentere Fana IL sine planer for «tak over Slåtthaug». Fana IL har parallelt med kommunen fått utarbeidet tegninger og planer for slik de tenker seg at Slåtthaug Arena bør se ut. Og bare så det er klart, dette er så mye mer enn «bare tak over skøyteisen».

Tor Gjøstein og Hans R.Dankertsen presenterer Fana IL sine planer for Slåtthaug Arena
Tor Gjøstein og Hans R.Dankertsen presenterer Fana IL sine planer for Slåtthaug Arena

Med fare for å glemme noen så nevner vi fort skøyter, is-hockey, turn, dans, sportsdrill, løping, gruppetreninger, styrkerom m.m. Det blir garderobefasiliteter og kafe-fasiliteter, møterom og kontorlokaler. Og parkeringsplassen er jo allerede der.

Som avslutning «tvang» Hans R.Dankertsen gjestene en tur inn i garderobanlegget. Og selv om anlegget har fostret blant annet tre OL-gull så har garderobene sett sine beste dager for lenge siden.

Men best av alt – det er kun finansieringen som hindrer oss i å sette spaden i jorden allerede på mandag. Reguleringsplanen er på plass, det samme er rekkefølgekravene. Vi vet hvordan grunnforholdene er, for som Hans sa det “her kan vi dokumentere hver stein som ligger i grunnen, nesten ned til hvem som har lagt den på plass”.

Nå gjenår det bare å få gjordt noe med det.

Tegning: Backe Idrett
Tegning: Backe Idrett

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere