Slipeboden på Slåtthaug

«Og hvor har du gjordt av skøytene dine»? Spørsmålet kom litt brått fra bak ryggen min der jeg stod og betraktet alle de som var på isen på Slåtthaug mandag i romjulen. «Æh …. jeg har ikke skøyter, jeg har ikke gått på (eller heter det stått på?) skøyter på ett to-siffret antall år, jeg har en dårlig ankel og kommer nok ikke ned i skøytene».

Forklaringene var mange og alle var i grunnen like dårlige, men heldigvis for meg så kom Kjetil Songstad og låste opp slipeboden til Fana IL sin skøytegruppe akkurat da jeg gikk tom for unnskyldninger. Det var nemlig han jeg skulle treffe denne ettermiddagen.

De som er mer bevandret på isbanen på Slåtthaug enn det undertegnede er, har nok fått med seg at det er kommet ny slipebod/billettbod på kunstisbanen i løpet av høsten.

Kjetil Songstad, leder i skøytegruppen til Fana IL fortalte at behovet for ny bod har vært stort, lenge. Den gamle ramlet bokstavelig talt sammen og gode råd var dyre – eller de kunne blitt det.  Et gulv der “ingen ting stod stille på”, mye vann i taket og lukten av mugg var alle tydelige tegn på tiden var i ferd med å gå fra skøytegruppen.  Og da hyllene gav etter for tidens tann (og vann) måtte ting skje.

Telefoner ble tatt og beslutninger gjordt og «brått» kunne arbeidet med ny bod gå i gang. 22.oktober startet skøytegruppen jobben og rundt 15.november var det klart for innflytting. Med god margin til isen var klar for bruk.

På den korte stunden vi var på is-banen denne romjulsdagen var det opptil flere som var innom slipeboden for både å leie skøyter og å slipe skøyter. Og Kjetil Songstad forklarte at om de kom tilbake kl 16:30 så ville boden vere bemannet. For både utleie og sliping. Den nye boden har nemlig fått eget «sliperom» og der venter de bare på eget avtrekk før den delen også er oppdatert.

Skøytegruppen til Fana IL har  folk på vakt i boden alle ukedager fra 16:30 til 21:00. Har du ikke egne skøyter så kan du leie, og har du skøyter som har behov for å slipes så ordner de også det. Og alt blir gjordt i tråd med kommunens korona-reglement.

Har du lyst å lære å gå på skøyter, så fikser de det og. Etter nyttår starter nemlig skøytegruppen opp med skøyteskole, men med korona-begrensninger.

Kjetil Songstad sa til slutt at «listen over de som har bidratt til at den nye boden nå er på plass er lang. Det var Cramo som donerte brakkene og Royal Transport som fikk de på plass. Ut over det så har Byggeren – Rådal, Rang-Sells, Bohus, Kinnarps, Bohus, Byggmester  Valde og Faginnredning alle bidratt til at vi nå har fått ny og funksjonell bod. Og for ikke å glemme innsatsen til de frivillige i skøytegruppen. Tusen takk til alle sammen».

Når det gjelder bruken av kunstis-banen så har Bergen Kommune ett tak på 75 personer om gangen. Alt dette finner du informasjon om på Bergen Kommune sine sider.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere