Sommeråpent

Fana Arena holder åpent i hele sommer

Bor du i Fana IL sitt «nedslagsområde» så har du sikkert fått en fargerik brosjyre i postkassen din for ikke så lenge siden. I den  finner du blant annet «noe om noe» som heter Åpen Hall, eller Sommeråpent om du vil, i Fana Arena.

Hva er dette, tenkte du kanskje? Det gjorde jeg og, så jeg tok en prat med primus motor, Kristian Hansen om hva dette «noe» egentlig er.

Hvorfor «Sommeråpent og Åpen hall»?

«Dette har jeg egentlig har gått og tenkt på ganske lenge, det at ungdommen skal kunne drive med idretten sin også på sommeren. Det er så lett å droppe ut når de ikke lenger har et tilrettelagt treningsopplegg.

Jeg var sånn selv da jeg var ung, det var veldig lett å droppe å reise på trening når jeg viste at jeg måtte trene på egen hånd.

Terskelen for å droppe en trening eller to, eller å droppe helt ut, er større når du vet at det er noen der som følger deg opp og pusher deg».

Kristian og Sverre (Vik) har drevet både tilrettelegging og oppfølging on-line under årets korona-nedstenging og tidligere ferier. Dette vil de fortsette med også nå i sommer.

Åpen Hall, betyr det (i utgangspunktet) at hvem som helst komme og trene hva som helst når som helst?

«I utgangspunktet ja, men du må være 13 år. For meningen er at dette  skal vere et tilbud til ungdommer fra 13 år og oppover. Mandag til fredag mellom kl 10:00 og 18:00.”

Dere tilbyr som sagt organisert fysisk trening – hva er det snakk om her? Og hvordan planlegger du for at her kan det komme utøvere/medlemmer i alle aldrer og fysisk form?

«Det vi tenker er at utøverne skal få ha en så lik treningshverdag gjennom sommeren som det er mulig å få til.

Jeg skal ha en økt for dagen med fellestreninger, der programmet likevel på en måte er tilpasset den enkelte. Basisøktene er lagt opp slik at alle gjør samme programmet, men så er det den enkeltes form som avgjør hvor fort det går. På samme måte er utholdenhetsøktene lagt opp slik at alle skal løpe like lenge, og så er det ett fett om de springer 100 meter eller 250 meter.

Og vi skal vere både inne og ute».

Sommerens fellesøkter i Fana Arena
Sommerens fellesøkter i Fana Arena

I teorien kan du risikere at det kommer 10 håndballag for å trene på en gang - har du en slagplan for å unngå dette?

Kristian ler litt før han svarer – «akkurat det er jeg ikke så redd for at skal skje. Men skulle det like vel skje, så må jeg nok inn og vere en “streng” leder. Og gi beskjed om at nå er det fullt, men kom igjen senere eller ta en styrkeøkt dersom det ikke er fullt der og.

Skulle det bli «kø» og stort trykk, så går vi nok inn og begrenser tiden de får være i hallen».

Det er snart juli, sommer og ferie for de aller fleste av oss – skal du være i hallen «helt alene» hele sommeren?

Det korte og greie svaret er at ja, det skal han. Men han håper han ikke blir helt alene hele tiden da. Sverre (Vik) kommer i alle fall innom,og mot slutten av juli er elitejentene (håndball) tilbake i full trening.

Har du spørsmål om opplegget så ta kontakt med Kristian på Kristian@fanail.no

Og de første ukene (27, 28 og 29) er det Fana IL sin sommercamp med rundt 20 glade unger hver uke som har Fana Arena som sin base før det er ut på ulike aktiviteter. Så stille i Fana Arena blir det definitivt ikke.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere