Gjensidigestiftelsen, Fana IL og Sommercamp 2022

Sommercamp 2022

Om du har nådd en viss alder så har du garantert hørt visene «Stilleste gutt på sovesal 1» og kanskje også «Brev fra leier’n». En kan vel si at det er variasjoner over samme tema – nemlig sommerferie og feriekoloni. Dine egne barn (eller barnebarn) derimot har kanskje ikke hørt de to sangene, men vi håper de har hørt om Sommercampen til Fana IL.

For tredje året på rad gjennomfører Fana IL Sommercamp. Denne gang er det i uke 27 og 28 det inviteres til en aktiv og sosial camp med utgangspunkt fra Fana Arena. Disse ukene står flere av våre egne utøvere klare til å ta imot barn i alderen 9-14 år. Det skal vere dager fylt med lek og allsidige aktiviteter. Der hovedfokuset ligger på samarbeid, mestring og glede.  Kort sagt en arena som skal skape sommerminner og sommergleder for de barna som deltar.

Vi har tatt en prat med en av primus motorene bak årets camp, Anna Kolås Brun. Hun var instruktør første året, «lunch-medhjelper» i fjor, og sammen med Hege Bøkko, ansvarlig arrangør av årets camp.

Hva tror du venter deg når du kommer på jobb mandag 04 juli?

-Spente foreldre, spente barn og forhåpentligvis ikke for mye kaos. Nysgjerrige barn som er klare for en uke med mye gøy. Første dagen er de kanskje litt nervøse, for noen kan det vere litt nytt og litt skummelt å vere borte fra både foreldre og venner og alt det vante. Det tror jeg gjelder både barna og ledere. I alle fall de av lederne som ikke har vært med før og vet hva de går til.

Og hva vet du om det som venter barna som har meldt seg på sommercampen?

-Vi starter med å bli litt kjent med barna, og at barna skal bli kjent med hverandre. Enkle leker og en slags  «Mesternes Mester» der barna blir delt inn i lag, antall lag er litt avhengig av hvor mange de er. Der oppgavene er alt ifra at «Gulvet er lava» til «90 -graderen». Og selvfølgelig blir det premier til vinnerlaget.

I tillegg til å vere i Fana Arena skal dere litt rundt omkring i bydelen vår, hvilke aktiviteter har dere planlagt?

-Ene dagen tenker vi å spasere opp i klatreparken (Høyt og lavt) ved Osveien mens en annen dag reiser vi i Trampolineparken (på Kokstad). Og siste dagen skal vi på kino. I tillegg er vi to dager i Fana Arena. jeg tror ikke det blir en kjedelig uke.

Dette blir tredje året Sommercampen arrangeres i dette formatet – er det copy paste eller er det nye camper nye muligheter?

-Det blir litt som de foregående årene, for vi trenger heldigvis ikke finne opp kruttet på nytt. Men så lenge det ikke er de samme barne og lederne som er med så vil det bli litt variasjoner.

-I år kommer både kickboxing, orientering og skøyter innom for å introdusere sine idretter. Dvs at barna får en kort innføring i alle fall i de tre grenene. Vi har ikke fått til at alle kommer alle ukene, men noe blir det.

Sånn helt til slutt, hvorfor skal barna i bydelen melde seg på sommercampen?

-Fordi dette blir gøy. De har skoleferie og her får de møte jevnaldrende – de trenger bare å vere seg selv sammen med andre. Både kjente og ukjente. De får nye venner og får lære nye idretter, og kanskje det blir nye aktiviteter til høsten?

-Det blir servert lunch hver dag, på fredag blir det kino med snacks og drikke (er barnet ditt påmeldt så får du eget informasjonsskriv med de praktiske opplysningene).

-De andre årene har sommercampen gått over tre uker der det er mulig å melde seg på i en av ukene. Sommercampen er over tre uker i år og, men den siste uken er forbeholdt Ukrainske flyktninger i Bergen. Det blir spennende, men vi har heldigvis fått tak i to tolker slik at vi skal greie å gjøre oss forstått.

-Så kjenner du noen i alderen 9-14 år som har lyst og vere med er det fremdeles plasser igjen. Ikke så mange i uke 27, men i uke 28 er det gode muligheter for de som vil vere med. Så ikke vent, men meld de på!

-Vi gleder oss i alle fall, det er en unik mulighet vi har fått med støtte fra Gjensidigestiftelsen. Uten den hadde vi ikke kunnet tilby gratis Sommercamp.

Link til påmelding finner du her.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere