Sparebanken Vest, Fana IL og solcellepanelene

Fana Arena på god vei inn i det grønne skiftet

Sportssjefen kan det han, det å få folk til å høre etter – og med en skarp plystrelyd får han alles øyne snudd mot økonomisjefen, styrelederen og seg selv. Og en gjest.

Økonomisjef, sportssjef og styreleder i Fana IL
Økonomisjef, sportssjef og styreleder i Fana IL

Alle vet hvorfor de er i Fana Arena denne kvelden, men det er ikke alle som vet hvorfor  gjesten vår, Ruth Rabbe, Sparebanken Vest sin banksjef på Laugen også er her.

Mange har truffet henne før, for Sparebanken Vest har vært vår hovedsamarbeidspartner siden 2007. Og SPV er en samarbeidspartner vi setter umåtelig stor pris på.

OK da, Ruth har «bare» vært i Sparebanken Vest i 2 år, men hun er likevel godt kjent med flere av gruppene og menneskene bak gruppene våre. Det er ikke få ganger en eller flere av gruppene våre har vært mottaker av gavemidler fra Sparebanken Vest.

Og med akkurat det i bakhodet lurte vel de fleste på hva hun gjorde hos oss denne kvelden. Men det kommer vi tilbake til.

Ruth Rabbe fra Sparebanken Vest
Ruth Rabbe fra Sparebanken Vest

Sparebanken Vest deler ut gavemidler, i nær sagt (litt flåsete sagt) hytt og vær, ikke bare til oss men også andre idrettslag i bydelen. Eller hele Vestlandet for den del – for på hjemmesiden til banken kan du lese «overskuddet vårt skal komme Vestlandet til gode og vi ønsker å bidra til at Vestlandet blir et bedre sted å bo - nå og i fremtiden. Nå hyller vi Vestlendinger som bryr seg ekstra om folk og samfunnet».

Fana IL + Sparebanken Vest = sant
Fana IL + Sparebanken Vest = sant

Ifølge Ruth så skal gavemidlene fra Sparebanken Vest bidra til inkludering, et levende lokalmiljø og det grønne skiftet. Og da er vi ved sakens kjerne, nemlig hvorfor Ruth Rabbe brukte onsdag ettermiddag i Fana Arena.

Fana Arena og Fana IL vil bidra til det grønne skiftet, og til det får vi god hjelp fra Sparebanken Vest. For med en sjekk påp 1,75 millioner kroner bidrar de sterkt til at Fana Arena i løpet av sommeren får solcellepanel på taket.

Og det er ikke ofte både sportsjefen og økonomisjefen blir stumme begge to, på en gang. Men det ble de nå (ikke at det varte så lenge, men det var likevel et sjeldent øyeblikk).

Tusen takk !
Tusen takk !

«Dette er noe vi har hatt på tapetet en stund. Og heldigvis syntes Sparebanken Vest dette var så spennende at de ba oss om å sende inne en søknad», sier daglig leder i både Fana IL og  Fana Arena, Hans R.Dankertsen.

Solcelleanlegget vil redusere strømutgiftene i Fana Arena med mellom 35 og 40 prosent, og med en beregnet levetid på over 30 år, blir det til slutt store summer av det.

Eller sagt på en annen måte, en besparelse på 210.000 kr pr år eller en besparelser på linje med seks store eneboliger. Dette blir til slutt til penger som Fana IL kan bruke på det et idrettslag aller helst vil bruke pengene sine på; aktivitet og forebygging.

Og når skal arbeidet starte? Så fort som mulig, og allerede i løpet av juli måned. Så følg med for oppdateringer.

 

Tekst og foto: Marianne Kolås
1 750 000 kroner
1 750 000 kroner "i glass og ramme"

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere