• Spoiler alert; vinnerne er med på bildet

Fana IL, Eviny og SRF

Sponsorbattle 2022, del II

Tyve bidrag var sent inn, syv ble plukket ut til finalen i Magnus Barfot onsdag 28.september. Som vi alt har fortalt var Fana IL en av organisasjonene som kom gjennom det første nåløyet og videre til finalen.

Eviny og SRF inviterte til frokost, mingling, presentasjoner, foredrag og til slutt – prisutdeling. Men før det kom så langt som til prisutdelingen skulle alle syv kandidatene presentere sine bidrag. Og på hver sin måte overbevise juryen om at «velg meg, jeg er best» . Og med ti-minutter tikkende nede til venstre på scenen var det «snurr film» på alle kandidatene.

De ti minuttene gikk ubønnhørlig fort, og det var masse å ta inn for oss som satt i salen. Og glad er jeg for at jeg kun var tilskuer og ikke en del av juryen. I rask rekkefølge presenterte Bergen Vest Svømmeklubb, VOID, Bergen Cykleklubb, Gimle Basket, Bergenssvømmerne og Tertnes Håndball Elite og selfølgelig våre to, Hege og Lene.  

Konkurrentene våre
Konkurrentene våre

Og helt objektivt sett så var selfølgelig vår presentasjon den beste… ha, ha spøk til side. Det er ikke vanskelig å forstå at juryen hadde en vanskelig jobb, og at de ikke greide å bli helt enige. Før vinneren ble avslørt kunne de fortelle at  de måtte gå tilbake til oppgaveteksten for Sponsorbattle 2022 før de greide å bli enig om en vinner.

Eller enig og enig, det ble faktisk delt ut to sjekker på 200.000,- hver. Kompromiss?

Hege og Lene
Hege og Lene

Men før vinnerne ble avslørt så var Sponsor Insight Norge og Palmesus på scenen. Førstnevnte gav oss ett innblikk i hvordan «den som sponser» tenker, og hvordan vi skal tenke for å selge oss til eventuelle samarbeidspartnere. For som han sa «dere er ikke spesielle, det er mange der ute som tilbyr det samme, dere må gjøre dere spesielle».

Palmesus (for deg som ikke vet hva det er så er det en musikkfestival som avholdes på Bystranda i Kristiansand sentrum hver sommer) snakket om hvordan de opptrer i samarbeid med sine samarbeidspartnere. Og at de ikke selger enkeltartister, men de selger en hel pakke. Det vil si at de som reiser på Palmesus, reiser ikke for å oppleve en enkelt artist, men de reiser for å oppleve Palmesus. Jeg skjønner godt at mine egne ungdommer liker seg i Kristiansand og på Palmesus.

Men hvem var det som stakk av med seieren? Jo, det var Tertnes Håndball Elite og Gimle Basket. Og de stakk av med hver sin sjekk på 200.000 kr. Misunnelig? Selfølgelig, men dette var begge to verdige vinnere, og vi kan ikke gjøre annet enn å gratulere begge to!

Og vi prøver igjen til neste år !

 

Tekst: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere