Tidlig julegave til Fana IL utøvere fra Bergen Kommune

Virtuell utdeling av idrettsstipend

Byråden, og Bergen Kommune, deler hvert år ut 27 idrettsstipend, fordelt på 10 toppidrettsstipend,15 utviklingsstipend, ett lagsstipend og ett trenerstipend. I annerledes-året 2020 ble «utdelingen» gjordt virtuelt og ikke på en fysisk tilstelning. Og fredag før jul delte Byråd for barnehage, skole og idrett, Endre M. Tvinnereim ut årets priser og stipender.

Fana IL har (også i år) opptil flere utøvere på listen – og vi har sakset fra Bergen Kommune sin sider

Utviklingsstipend på 20.000 kroner

 

Pål Haugen Lillefosse, Friidrett Fana IL
Nr. 1 verdensstatistikk U-20 i 2020. Nest best gjennom alle tider i verden U-20 innendørs med 5. m og 70 cm i stavsprang. Det har ikke vært noen internasjonale mesterskap i 2020.

Julie Samsonsen, skøyter Fana IL
Vant sitt første NM-gull på 500 m i senior damer i 2020. Norges raskeste sprinter. Nr. 10 på 500 m EM 2020 med ny pers på 39,05.

Toppidrettsstipend på 40.000 kroner

 

Sverre Lunde Pedersen, skøyter Fana IL
Til tross for en vanskelig innledning mot sesongen med sykkelvelt og påfølgende skade, klarte Sverre å skjerpe seg da det gjaldt som mest, VM i Vikingskipet i Hamar. Her ble det sølv sammenlagt, et solid resultat med tanke på hvordan sesongen utviklet seg.

Håvard Holmefjord Lorentzen, skøyter Fana IL
5. plass sammenlagt sprint-VM. Etter det fantastiske OL-gullet i 2018, har Håvard slitt med å finne godfølelsen på skøytebanen. Nå ser det lysere ut, og han blir også skjerpet av gode norske løpere som kommer opp. EM-sølv 500 m teamsprint.

Sindre Henriksen, skøyter Fana IL
Holder fortsatt høyt internasjonalt nivå, spesielt på 1500 m. Norges beste i VM med 8. plass på denne distansen. Ble også nr. 6 på EM.

Vi stiller oss stolte i køen av gratulanter 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere