Hvor i all verden?

Tranevann, eller Tranevatnet? Hvor i all verden er det? Like ved Slåtthaug kunstisbane sier du? .... Oki, er ikke der bare skog?

Sånn kunne samtalen ha vært dersom du ikke bare gikk rundt og latet som om du viste hvor det var, for det er (nesten) litt flaut å innrømme at det er store hull i lokalkunnskapen selv etter 10 år med om ikke daglig så i alle fall ukentlig frekventering i området rundt det som er/skal bli Slåtthaug idrettspark.

Men nå er hullet tettet, ikke bare vet jeg hvor vannet er, jeg har også fått gleden av en «guidet» tur sammen med en av grunneierne, Ragnar Lilletvedt og Daglig leder i Fana IL, Hans Dankertsen

Arbeidet er ennå ikke helt ferdig, men om et par tre måneder så skal området vere klart til bruk. Rundt vannet blir det en runde på +-1.400 meter. Her blir det gangvei, det blir sykkeltrase, badeplassen er der «fra gammelt av», det blir benker og det blir Tuftepark. Og så blir det lys rundt hele stien. Kort sagt, en perle «midt i by’n».

 

I riktig gamle dager (fra 1898 til 1989) var det anvisningsskiver for Bergens Skytterlag sin skytebanen her, i dag er den nye gangveien så godt som ferdig. Historien sier at de mest vågale unguttene i sin tid svømte “om kapp” med skuddene.

 

Vi sier som BA sier:  “Park, vann, tursti – pluss på med skøytebanen, ungdomsskolen, Slåtthaughallen, Fana Arena og kunstgressbanen til Smørås IL – ja, da har du alt hva Slåtthaug idrettspark omfatter”.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere