Trenerforum, Fana Elite Utvikling og lederene

Trenerforum

Det var noen som sa det var som et Kinderegg. Trenerforum, ledermøte og Fana Elite Utvikling på gang. Men mer om det senere.

«Dersom du er en aktiv trener i idrettslaget, meld deg på en interessant ettermiddag!» kunne du lese i Nyhetsbrevet som kom for litt siden.

Trenerforum og ledermøte, ja vel. Men «what’s in it for me?» er det nok noen som (kanskje) umiddelbart tenker – for «hvorfor skal jeg bruke tiden min på dette?». Jo, fordi at «trenerforum og ledermøte er viktige treffpunkt på tvers av idrettene i idrettslaget, og tiltakene bidrar til å dyrke VI-kulturen vår samt være med på å skape flyt på kompetanse og informasjon». Sitat slutt.

Lederne og administrasjonen
Lederne og administrasjonen

Temaene denne onsdagen varierte fra  overgang fra ungdom/junior til senior, til  minst like viktige innlegg om spiseforstyrrelser. I tillegg fikk ungdommen en dose lærdom fra Antidoping Norge, og det blir aldri feil å høre hva de fra Antidoping Norge har å fortelle.

Men tilbake til kinderegget, de tre grupperingene fordelte seg , hadde nær sagt etter alder, men vi går for «hvorfor de var der». Ungdommen går hit, lederne går dit og så går de andre ned gangen og inn i Speilsalen.

Den første versjonen av påfyll – altså mat – var det samarbeidspartneren vår, Pizzabakeren, som stod for. Ikke bare til ungdommen, men til alle de 130 som registrerte seg inn denne onsdagen.

Mat må en ha....
Mat må en ha....

Hos ungdommen som er inne i Fana Elite Utvikling var det Antidoping Norge og Jan de Lange som stod for kveldens første foredrag mens lederne fikk høre siste nytt fra administrasjonen. Samtidig fikk trenerne høre Asle Halvorsen og Gillon Klinikken dele sine erfaringer rundt spiseforstyrrelser, bakenforliggende årsaker, tegn og symptomer. Og hvordan de kan identifiseres på et tidlig tidspunkt. Akkurat dette siste fikk utøverne også høre om etter pausen

Antidoping
Antidoping

Men det som var like interessant for mange var paneldebatten mot slutten av samlingen. Diskusjonen var rettet mot utfordringene med å klare og ta utøverne og spillere fra ungdoms- og junioridretten, inn i et seniorsegment. Panelet bestod av Vidar Gjesdal (håndball/trener) , Frida Aksnes (sportsdrill/trener) , Eirik Dolve (stavsprang/trener) , Wouter olde Heuvel (skøyter/trener), Sverre Lunde Pedersen (skøyter/trener) og Jarle Pedersen (skøyter/tidligere trener), som sammen diskuterte blant annet hvilke faktorer som er viktig og avgjørende for å lykkes i et slikt arbeid. Det ble en kveld med mange spennende diskusjoner, innspill og spørsmål.

 

Paneldebatt
Paneldebatt

For oss på utsiden var det ganske interessant å høre hva det å være på et lag betyr, selv for en individuell utøver. Der Eirik savnet å ha noen han kunne strekke seg etter, noen å ta igjen kunne Sverre fortelle at betydde mye for han å ha gode juniorer foran seg. Det gav han en følelse av å være en del av et lag, selv om han drev en individuell idrett.

Frida Aksnes og Eirik Dolve
Frida Aksnes og Eirik Dolve

Treningskultur og trivsel ble det også snakket om, og det å beholde flest mulig lengst mulig. For det å beholde også de som ikke har ambisjoner om å bli Olympisk mester er viktige for både laget og samholdet i gruppen. I tillegg er det viktig å glede seg over egen fremgang, glede seg over å slå egne rekorder og egne prestasjoner. Og å ha det kjekt sammen.

Far og sønn
Far og sønn

Det var fire ulike idretter som satt i panelet denne kvelden, fire idretter med ulike erfaringer. Men med det til felles at de jobber for en VI-kultur, uavhengig av om det er lagidrett eller individuell idrett de driver med.

Og du som ikke hadde anledning til å være der, “dette var veldig bra og vel verdt å bruke noen timer en ettermiddag på” (sitat fra en fornøyd tilhører)

 

Paneldeltakere
Paneldeltakere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere