• Her ligger alt til rette for mye bruk

Idrettsparken på Slåtthaug

Tufteparken

Med utgangspunkt i Fana Arena så er Tufteparkent kun en kort spasertur (390,5 meter for å vere helt nøyaktig) unna. Først forbi isbanen, og når du har passert Smørås IL sitt klubbhus finner du «Tufteparken Slåtthaug».

Ifølge Google så er Tufteparken «et lavterskel tiltak for egenorganisert idrett og folkehelsen». Det står og at «Tufteparken etableres for å skape sosialisering og sette fokus på mestring og motivasjon gjennom morsom aktivitet fremfor trening som en nødvendighet».

Kunne vært
Kunne vært "en grønnmalt benk i parken" med utsikt over Tranevannet

Første gang jeg hørte betegnelsen «Tufte-parken» så konkluderte jeg sånn helt av meg selv at «den som har gitt penger til denne parken heter Tufte». Men så feil kan en ta gitt.

«Vår» Tuftepark er finansiert av Gjensidige Stiftelsen, og ble satt opp i nært samarbeid med Bergen Kommune i forbindelse med utviklingen av Idrettsparken på Slåtthaug. Navnet? Det kommer fra mannen, Lasse Tufte, som utviklet og ledet konseptet fram til ferdig produkt i 2011.

Denne uken overtok Fana IL ansvaret for Tufteparken Slåtthaug. Det innebærer både regelmessig tilsyn og vedlikehold. Omtrent samtidig ble det levert stein-benker til parken. De er en gave fra Rieberfondene v/Christian Rieber.

Benkene var «flatpakket» så da måtte Daglig Leder i Fana IL og Driftsleder i Fana Arena ta med seg sleggen og sørge for at benkene ble “montert” og plassert”. 

Hans R. Dankertsen og Pål Nord
Hans R. Dankertsen og Pål Nord

Nå er alt klart til bruk, og for å si det som en Bergenser  ville ha sagt det «Slit’an»

Øvelsene er tegnet og forklart
Øvelsene er tegnet og forklart

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere