• Instruktørene i uke 26

Turnskolen

Vil du vere med? Det er fremdeles ledige plasser

Den observante Fana leseren bør ha fått med seg at det blir arrangert ulike sommerskoler i Fana IL regi nå i sommer.

I uke 25, 26, 31 og 32 er det turngruppen som arrangere sin sommerskole. Vi stakk innom i Fana Arena under «uke 26 skolen».

Omtrent 50 glade og forventningsfulle barn stod på linje da Synne og de andre instruktørene åpnet dørene mandag morgen. Noen ville helst ikke vere der og satt lenge på mammas fang ute i gangen, mens andre fant ut at de like gjerne kunne bli hentet «med en gang». Men det store flertallet fant noen kjente ansikt og gikk lett på tå inn i hallen til apparatene og instruktørene.

Vi tok en prat med hovedtrener Synne Konow sånn like før starten på siste dagen i andre uken.

Hvem er det som er med på sommerskolen? Er det barn som allerede er i turnmiljøet, eller er det barn som vil prøve noe nytt?

Turnskolen vår er åpen for alle, men vi ser at mange av barna som kommer her er tidligere utøvere og deltagere på både tidligere turnskoler og turnpartiene våre. Det er alltid kjekt med nye utøvere, men det er også kjekt med de som «kommer tilbake».

Aldersspenn?

Vi har satt aldersgrensen på fra skolestart og til 13 år. Så de yngste kan i noen tilfeller vere bare litt over fem år.

Fordeling på gutter og jenter?

Det er ikke til å komme fra at jentene er i stort flertall. Her har vi helt klart en jobb å gjøre med tanke på rekrutering av gutter til turn sporten. Denne uken har vi med oss en tidligere utøver, Anders, som instruktør. Vi har ikke markedsført akkurat det, men kanskje det er veien å gå for å få med flere gutter? Det at vi har en tidligere utøver som nå er «tilbake» som trener og fort kan bli et forbilde for de guttene som har lyst å begynne med turn.

Hvordan tar ungene det å bli i instruert i noe som for mange kanskje «bare» er en lek?

(latter) - stort sett går det greit. Det er stort spenn både i ferdigheter, alder og (kanskje) interesse – noe som gjør at det blir mye fløyteblåsing den første dagen. Men barn er nå en gang slik skrudd sammen at de innordner seg fort og greit og tar instruksjonen. Så de helt store «problemene og konfrontasjonene» har vi unngått så langt.

Instruktørene, hvem er de? Og hvilken erfaring/bakgrunn har de innen «faget»?

Vi har som sagt Anders L. Sønnesyn. Han har jeg selv vært trener for, men da han ble eldre og ønsket større utfordringer (som vi pr i dag ikke har i Fana) gikk han til naboklubben og fortsatte turnkarrieren der. Han trener guttene, både på turnskolen og ellers.

Frida Irgens har drevet med apparatturn og er i dag trener for konkuransepartiet i Turnkassen.

Thea Louise Ulvatn og Trine Sofie Ulvatn har begge lang erfaring fra RG men har nå gitt seg som aktive utøvere.

Jeg (Synne Konow) har drevet med både apparatturn og tropp, og er nå trener for de fra 14 år og oppover.

Da vi planla turnskolen var det så mange som ville bidra som instruktører at vi kjører med ulike trener team alle ukene.

Du selv, hvorfor er du her som instruktør?

Sånn til vanlig så er jeg hovedtrener på turnpartiene som er i Slåtthaughallen. Hvorfor er litt sammensatt, men jeg brenner for det å skape idrettsglede for alle. Det her jeg gjordt lenge, og når jeg da får anledning til å drive med turnskole og instruere barna og ser at de både gleder seg og gjør framskritt så er det enkelt å ta jobben som hovedansvarlig disse ukene. Og så har jeg jo med meg mange flinke instruktører i tillegg da.

Når du lager opplegget for turnskolen, hva er målsetningen? Er det å få aktivisert barna, lære de «turn» eller ……

Hun drar litt på det. Målsetningen er i utgangspunktet mestring og høy aktivisering gjennom disse dagene. Og skulle det føre til rekruttering til gruppen vår så er det bare en bonus.

Første dagen setter vi sammen gruppene slik at de som er venner får vere på samme gruppe. Men på dag to deler vi opp og setter sammen gruppene etter «turn-nivå». Og så langt så har det fungerte helt fint.

På tampen, etter to uker med en hel masse barn rundt beina hele dagen – trenger du ferie nå?

Nå ler hun godt, hovedtrener Synne. Før hun svarer at det er nå både og. Når du først er kommet inn i turnboblen går det veldig greit å vere her med 50 -60 unger «rundt beina». Men spør meg igjen uti uke tre (eller fire for den del) så kan det hende jeg har fått lyst til å ta noen dager ferie. Du kan bli sliten av å vere «på» hele tiden.

Men for all del, jeg koser meg og kunne ikke tenkt meg en bedre jobb.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere