• Andre Alford klar for veteran NM

Fra basket til veteran NM i Friidrett

En av klubbens nyeste medlemmer, Andre Alford, løper i NM for veteran i Førde i helgen. Andre er amerikaner, men er gift med en norsk jente og har bodd i Bergen i vel 3 år. Andre har jobbet 23 år i det amerikanske flyvåpenet med identifisering av bakkemål for kampflyenes raketter som hovedoppgave. Han har blant annet vært 4 perioder i Afghanistan. Før det drev han aktivt med friidrett og sprint i studietiden og har pers på imponerende 10,29 på 100 meter fra sine glansdager tidlig på 90-tallet i Texas.

I sitt rette element på friidrettsbanen
I sitt rette element på friidrettsbanen

Andre er i dag prosjektleder i IT-bransjen og har jobbet i skole webløsningen «it’s learning» i flere år. Mange vil nok kjenne han igjen fra bergenske basket baner hvor han har vært trener for aldersbestemte lag i mange år i Hop Basketballklubb. Jeg liker å jobbe med barn og holde de i aktivitet sier Andre.

Andre studerer startlisten og lar seg imponere av motstanden
Andre studerer startlisten og lar seg imponere av motstanden

Det er svigerfar (og kone) som har brukt både gulrot og pisk for å få Andre tilbake til friidrettsbanen, han løper 100 meter førstkommende fredag og 200 meter lørdag, han møter tøff motstand i klassen 45 – 49 år, og han må nok ned på 11 tallet på den korteste distansen for å kunne hevde seg helt i toppen. På både 100 og 200 meter er det nok 4 år yngre Rune Bråten Liholt fra BUL som blir den tøffeste konkurrenten, han har pers på 100 på 11,59 fra i fjor, en tid Andre lar seg imponere av, men han har sendt et skremmeskudd nordover han også. Grunnet mangel på tidligere resultater i Norge ble han oppringt av arrangør og spurt om sin personlige rekord, «10,29» svarte Andre, men han unnlot å si at det var for nesten 30 år siden!

Vi ønsker Andre god tur og lykke til, fredag kl 16:20 smeller det første gang i Førde!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere