2018

Merkedag for Fana IL Håndball

14.mars 2018 – «alle» med hjertet i Fana Håndball har et forhold til denne datoen. Slåtthaughallen var fylt til randen og mere til, det var lokaloppgjør mot Viking TIF og det var kvelden da Fana for alvor kunne ta steget opp i toppen av norsk håndball. Med seier ville Fanajentene avgjøre opprykkskampen allerede to runder før serieslutt.

Full jubel for opprykk til Eliteserien

Optimismen var stor, kakene bestilt og publikumskapasiteten i hallen var både sjekket og dobbeltsjekket. For sikkerhetsskyld også trippelsjekket – her skulle det ikke risikeres at noen ikke fikk inn eller at noen måtte kastes ut pga plassmangel (de som knapt fikk ståplass på scenen er kanskje ikke helt enig i at det ikke var plassmangel – men «alle» fikk se kampen).

Og for ett oppgjør det ble. Lokaloppgjør blir ofte det, og Viking TIF hadde mye de ville ta igjen etter at Fana vant det første oppgjøret.

Lagene gikk til pause med knappest mulig hjemme ledelse, 13-12. Publikum var i ekstase, stemningen deretter og det var med hjertet i halsen de 523 tilskuerne (hallen har sitteplasser til omtrent halvparten) tok fatt på andre omgang.

BA streamet kampen, NRK Vestlandsrevyen dukket opp med et nyhetsteam og de som «kom gjennom» på nettet oppdaterte de som ikke kunne vere i hallen.  Det var Fana supporterne som kunne juble oftest og høyest utover i andre omgang. Og det var Fana supporterne som kunne juble mest da dommerne blåste av kampen. Det ble til slutt seier med hele 27-19 og Fana Håndball hadde for første gang et lag på øverste nivå i Norge.