Kort fortalt:

5 år med eller i Fana Arena om du vil

I dag er det fem år siden Fana Arena ble offisielt åpnet, og de årene har nærmest rast forbi

Om du ser ut av vinduet i dag, så minner været litt om slik det var for fem år siden, i skrivende stund vel og merke. I alle fall om du sitter i Bergen og ser ut på en noe grå og overskyet formiddag. Og hva skjedde for fem år siden, sier du? Jo, den 21.september i 2018 var det høytidelig og offisiell åpning av Fana Arena.

Med masse folk i hallen, stor (og litt hektisk og nervøs?) aktivitet blant de som stod bak arrangementet, mange detaljer skulle på plass og ikke minst – det skulle spilles en REMA 1000-liga kamp i Fana Arena. Første hjemmekamp for det ny-opprykkede laget til Fana Håndball. Er det rart det var en spent stemning i hallen? Men mer om det senere.

Etter 21.september 2018 er det lagt ned utallige treningstimer fra utallige utøvere i hallen. Det er spilt ett lass med håndballkamper, både for store og små, og de litt enda yngre spillerne. Det har vært arrangert turneringer, sportsdrillstevner og RG-stevner. Og det har vært pandemi, med alt som det førte med seg.

Det har vært VM-tittelkamp i Kickboxing, der Raymond Gaassand Straume, Fana IL Kickboxing, Norge møtte Jakub Pokusa, Szczecinek/Poznań, Polen til 12 runders kamp om VM-tittelen Wako Pro i fullkontakt i mellomvekt (75 kg). Det ble for tøft for vår mann, men spennende var det i alle fall.

Raymond
Raymond

Hallen har huset sportsmesser og kjæledyrmesser, EM-kamper i håndball, sommercamper, turnskoler, og mye mye mer. Alt dette har vært på kveldstid og/eller i helger. Eller i skoleferiene da.

På dagtid er hallen vanligvis fylt opp med skoleelever, de kommer fra Slåtthaug vgs, BPG, Metis og NTG (håper jeg ikke har glemt noen). Også har vi IBS som driver mosjonsaktiviteter for pensjonister, nybakte mødrer og de som trenger treningshjelp og veiledning i sånn «en til en» situasjoner.

Kjæledyrmesse
Kjæledyrmesse

Men vi må for all del ikke glemme Fana Mosjon som er aktive på både dag og kveld. Og sist, men ikke minst Idrettsskolen (som for øvrig startet opp igjen denne uken). Her er det over 300 barn (ikke bare i Fana Arena altså) som får lære seg gleden med å drive idrett.

Med fare for å ikke få med oss all aktiviteten som er i og rundt Fana Arena – så gir jeg meg her. Selv om jeg gjerne skulle snakket mer om både topp og bredde i friidrettsgruppen – kanskje spesielt om medaljene som Pål Haugen Lillefosse har tatt disse fem årene. Eller innsatsen til Odd Christian Eiking på sykkelsetet ute i den store verden. Og så har vi skøytegutta våre + Julie (Samsonsen) på jentesiden.

Eller Hans Grahl-Madsen som er på vei mot nye høyder i alpint-sirkuset. Jeg må ikke glemme Sportsdrill-jentene våre som er «nesten hele det Norske landslaget» - og der kom Margrete Bakke Kristensen og Sofie Fosse Iversen hjem fra EM med bronsemedaljer rundt halsen.

Nr fire i VM og nr tre i EM
Nr fire i VM og nr tre i EM

Hvor mange som egentlig har vært innom hallen er en umulig oppgave å gå løs på. Fana Arena er i alle fall i bruk fra tidlig morgen til sen kveld – og nå venter vi på de neste fem årene.

Men så en tur tilbake til åpningsdagen for fem år siden. Det skulle være høytidelig åpning med inviterte gjester og ikke minst tidenes første hjemmekamp for det ny-opprykkede elitehåndball laget til Fana.  Absolutt alle spilte på vår side, så nær som været – det var så absolutt imot oss den dagen. 

Det var slik det skulle ha vært
Det var slik det skulle ha vært
Og slik ble det
Og slik ble det

Og du kunne du lese dette “dagen derpå”:

Ekstremværet Knud satte en stopper for elitekampen mellom Fana og Molde

Kjære Knud!

Ikke var du invitert og ikke var det flere billetter igjen, men du bestemte deg for å komme likevel.

Vi forberedte oss på stinn brakke, stor stemning og masse liv. Du ble så sur at du bestemte deg for å sørge for at de viktigste gjestene våre ikke kunne forlate hjembyen Molde for å komme seg til Bergen. Du valgte likegodt å bli tidenes «party crasher».

Det som skulle bli tidenes (i alle fall sesongens) høydepunkt for alle oss som er glad i Fana Håndball ble isteden en (der og da) stor nedtur. Helt siden opprykket til eliteserien i vår har vi arbeidet for, og gledet oss til dagen i dag. Ikke bare skulle det spilles en historisk kamp, det skulle også vere offisiell åpning av Fana Arena.

Joda hallen ble høytidelig åpnet, men flotte ord, kaker, masse folk og selvfølgelig snorklipping. Men det ble ikke helt det samme når vi ikke kunne avslutte med den planlagte elitekampen mellom Fana og Molde HK elite.

 Et utall av dugnadstimer, arbeidstimer og andre timer var lagt ned. Navn på maskottene skulle offentliggjøres, det samme skulle navnet på fanklubben vår. Jentene var godt forberedt og gledet seg veldig til kveldens kamp. Dugnadsgjengen var klar (i alle fall utad 😊), 1.200 gjester/supportere/familie og venner stod klar til å rykke inn i den nye storstuen vår.

Kjære Knud, tenkte du overhodet ikke på alle oss som ble skikkelig skuffet og lei oss da du sørget for at den store festkvelden vår ble sterkt amputert? Tenkte du ikke på spillerne som virkelig gledet seg til å spille for en fullsatt tribune for første gang på hjemmebane som eliteserielag? Tenkte du i det hele tatt?

Helt til slutt kjære Knud, det var en grunn til at du ikke var invitert til åpningen, og når vi ser hvordan du  har oppført deg i kveld ser vi at vi gjorde alt riktig da vi unnlot å invitere deg☹.

Helt til slutt, selv om du gjorde ditt beste for å ødelegge arrangementet ble det likevel en flott opplevelse for de som var invitert. Fana Arena er nå offisielt åpnet og vi ser (fremdeles 😊) frem til første hjemmekamp. Da skal vi  gjøre vårt beste for å lage perfekte rammer rundt kampen.

Hilsen skuffet medlem av arrangementskomiteen

God med publikum fot: Njaal Arnar Johansen
God med publikum fot: Njaal Arnar Johansen

Tekst: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere