Sirkeltrening trenger ikke vere innendørs

Nytt lavterskeltilbud rundt Tranevannet

Den observante trimmer/turgåer har nok fått med seg at det i de siste par ukene har vært litt ny aktivitet rundt Tranevannet. Det har vært både «ulovlig» bilkjøring, «snikkedering», klatring og helt sikkert mye latter og gøy.

I dag (torsdag 14.oktober) ble den nye sirkeltreningsløypen åpnet for fri ferdsel. Fri ferdsel er et begrep du ofte hører etter at uvær har stengt diverse fjelloverganger, og været var vel ikke akkurat på Fana IL og Bergen Frisklivssentral sin side da de ønsket velkommen til høytidelig åpning av løypen.

Med
Med "ved-kapp" fra Geitanger Bygg, frukt fra Spar Bønes og lånt telt fra nabo Smørås IL var det bare å åpne løypen

Men du vet, «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» og så lenge regnet bare kom nedover og ikke bortover var det bare å tråkke til sammen med instruktør Karoline Heggøy. Eller som en av de yngste oppmøtte sa «nå er det på tide å løpe litt…».

Foto: Fana IL
Foto: Fana IL

For Fanavardens utskremte var det heldigvis «journalistgenet» og ikke «uff må vi løpe, jeg blir igjen her genet» som var sterkest – og for at alle skulle føle seg ivaretatt i lavterskeltilbudet som dette jo er, så la undertegnede seg fint til rette bakerst i køen. Helt uten å løpe.

Det begynte med knebøy, så fulgte armhevinger, utfall, hofteløft, enda mer armhevinger, motbakkeløp og enda mer løfting. Med egen kropp som vekt. Og selvfølgelig med fengende musikk til - for det er som Hege Bøkko fra Fana IL sa «så lenge du har musikk så gjør det ingen ting om det regner».

Noen av øvelsene....
Noen av øvelsene....

For noen ble det ren bonus å oppdage at du også kan samle stolper på denne runden. For andre var det bonus å komme tilbake til start å få varm saft, kaffe og deilig frukt. Og til tross for regnet, så var det god fyr i bålpannen vår.

Her er det bare å gå i gang med sirkeltrening folkens – alle øvelsene er godt beskrevet på skiltene og sett fra en utrent sin side så er dette et godt lavterskel tilbud.

Foto: Fana IL
Foto: Fana IL
Foto: Fana IL
Foto: Fana IL

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere