Tufteparken

Endelig er den offisielt åpnet

Da Fana Arena ble bygget så fulgte det med en del rekkefølgekrav. Et av kravene var turstien rundt Tranevannet – en «konsekvens» her ble til Tufteparken på Slåtthaug. En park som såg dagens lys etter iherdig innsats fra Fana IL, Idrett Bergen Sør og uvurderlig støtte fra Gjensidige Stiftelsen.

Publikum i Tufteparken
Publikum i Tufteparken

I april 2021 stod parken ferdig og ble (på papiret) overlevert til Fana IL, og alt var klart for «the grand opening».

Men så var det denne pandemien da … og først torsdag 19.august var det  klart for en storstilt åpning av parken. Her var det både styreledere og daglige ledere. Byråd for barnehage, skole og idrett, Endre Tvinnereim, hadde også tatt turen. I tillegg myldret det av både store, små og virkelig små brukere i parken denne ettermiddagen.

Byråd Endre Tvinnereim, Daglig Leder i Fana IL Hans R.Dankertsen og Styreleder i Fana IL Tor Gjøstein
Byråd Endre Tvinnereim, Daglig Leder i Fana IL Hans R.Dankertsen og Styreleder i Fana IL Tor Gjøstein

Vi snakket kjapt med åpningsarrangør Idrett Bergen Sør og de kunne fortelle at de hadde vært letter bekymret en liten periode – det var nesten ingen nysgjerrige tilskuere der sånn like før start. Men heldigvis, det ble «fullt» på både apparater og rundt omkring.

Idrett Bergen Sør
Idrett Bergen Sør

Uten mat og drikke, duger helten ikke…. det tok Idrett Bergen Sør (IBS) på største alvor og serverte en liten matbit før Even Haganes, Aktivitetskoordinator i IBS tok ordet, fortalte litt om parken og mulighetene som ligger her og introduserte parkens snorklipper Endre Tvinnereim.

Introduksjon og snorklipping. Even Haganes fra Idrett Bergen Sør introduserer byråd Endre Tvinnereim
Introduksjon og snorklipping. Even Haganes fra Idrett Bergen Sør introduserer byråd Endre Tvinnereim

Byråden ønsket lykke til med det han kalte «et supert lavterskeltilbud som alle kan bruke når som helst. Både de som er organisert i idretten og de som er egen organisert. Og ikke minst er det en inkluderende sosial arena og møteplass».

Han avsluttet med å takke og berømme idretten, Fana IL og alle andre for det arbeidet som blir gjordt. «Dere står på, og dere bidrar med frivillig innsats og gjør en uvurderlig innsasts for innbyggerne i byen vår. Så tusen takk».

Og med et enkelt «sakse-kutt» var snoren klippet og parken åpnet.

Idrett Bergen Sør hadde fått med seg en del ungdommer som «kan Tufte-parken» - så er ble det demonstrasjon av hvordan bruke de forskjellige apparatene. Men som det ble sagt, det var de yngste som for rundt og sprang, klatret og hoppet som virkelig viste hvordan de skulle bruke anlegget.

Nå er det opp til hver enkelt å ta anlegget i bruk, det ligger der og venter på deg.

Store, små og virkelig små brukere
Store, små og virkelig små brukere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere