Dataingeniøren og Siviløkonomen

og Vikaren

Anita Bolstad Raa er daglig leder i Fana Friidrett, leder for NM i Friidrett som Fana, Gneist og Bjarg skulle ha arrangert nå i juni, og jammen er hun ikke leder også for U23 EM som skal gå på Fana Stadion i 2021. Er det rart hun trenger både flere timer i døgnet og flere armer for å få alt unna?

Fra 01.august blir jobben med U23 EM en fulltidsjobb (og vel så det) og da trenger superkvinnen avløsning. I vikariatet som Avdelingsleder Friidrett (som er «ny» tittel i Fana IL) har Fana IL Friidrett ansatt Didrik Friele Faye.

Dataingeniøren og Siviløkonomen – begge med en fortid innen friidrett. Hvordan har det seg at de nå begge har «gjordt hobbyen til levebrød»? Vi har tatt en prat med den påtroppende U23 EM sjefen og Fana IL friidrett vikaren.

Begge to har drevet med friidrett – av ulike årsaker. Anita er født og oppvokst på Bolstadøyri, der hun drev med stille høyde på vinteren «fordi det gjorde de som var litt eldre». Og som hun selv sier: «Jeg var en lang tynn ting med anlegg for høydehopp». Som 12-åring satte hun aldersrekord i høyde (1,55). Som senior har hun en pers på 1,77.

Didrik sin forklaring på hvorfor det ble friidrett er at «jeg var så dårlig til å spille fotball».  Han satset på kulestøt fordi «han måtte velge det som de andre var dårligst i for å få premie». Videre sier han at det å få jobbe med barn og unge, å være vitne til en til tider enorm mestringsfølelse når tiden forbedres med ett sekund eller hoppet med en cm, det alene er motivasjon god nok for å jobbe “døgnet rundt”. 

 

Anita var i sin tid den første heltidsansatte i Fana Friidrett – en stilling hun gikk inn i vel vitende om at dette var ingen «ni til fire jobb». Noe som i like stor grad vil være tilfelle når hun om litt går inn i U23EM som eneste fulltidsansatte i en organsiasjon av frivillige.

I skrivende stund skulle de begge to ha tatt ferie, hvilende på laurbærene etter et vel gjennomført NM på Fana Stadion sammen med Gneist og Bjarg. Men dette satte koronaen en effektiv stopper for. «Det var vondt» sier Anita, da det ble klart at mesterskapet ble flyttet (det ble heldigvis ikke avlyst).  Det som skulle vere en hektisk vår, senior NM, litt ferie og avslapping før mye jobbing inn mot U23 EM, har i stedet blitt en lang hektisk periode.  Nå er alt samlet til høsten – og  når det hele starter opp igjen er det Didrik som er sjef i Fana Friidrett mens Anita, i tillegg til U23 EM, fortsatt skal sitte i førersetet for Senior NM – som skal gjennomføres i september. 

Etter ferien og NM blir “utfordringen” for Didrik at Anita ikke lenger er å finne i Fana Arena sånn til dagen. Nå må han gjøre jobben «helt alene» men  her Anita skyter inn at “det kommer til å gå helt fint”. Før Didrik avslutter med at “jobben er i stor grad avhengig av utøverne og hvordan det går med dem, og det er jo de vi er her for”.

Fortsettelse følger…..

 

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere