Nyhet:

E-sport er kommet til Fana IL

Selv om Fana IL er over 100 år gammel, så må vi holde oss oppdaterte og utvikle oss med tiden.

Vi kan derfor stolt presentere at Fana IL nå skal tilby E-sport, på lik linje med andre idretter i idrettslaget. Dette har vi fått til, takket være støtteordninger fra Gjensidigestiftelsen, Sparebanken Vest og Bergen Kommune, samt E-sport sin hovedsamarbeidspartner, Backer AS, som eier de fantastiske lokalene på Nesttun hvor dette skal tilbys. 

E-sport har blitt såpas stort de siste årene og Fana IL, som er et av Norges største idrettslag ønsket å se på mulighetene for å starte opp et slik tilbud. «Det har vært en lang, men god prosess sammen med administrasjonen og styret i Fana IL. E-sport er nytt for mange og vi trengte mer kunnskap for å vurdere om dette var noe for oss og for å eventuelt stå stødigere ved en mulig oppstart» sier daglig leder i Fana Idrettslag, Hans R. Dankertsen. For å skaffe mer kunnskap, inviterte vi inn Constandino Leiva fra Play Well senteret Vestland til et styremøte, for å holde et foredrag om E-sport generelt. I tillegg til Constandino, holdt Michael Sæther et innlegg, og han kommer vi tilbake til litt senere i denne artikkelen.

Etter dette kunnskapsrike styremøte med flere påfølgende møter, ble styret mer og mer positive og overbevist om at dette var et tilbud Fana Idrettslag kan stå innenfor, da dette vil bli et godt og seriøst tilbud for barn og unge i vårt nærmiljø, men også for andre i Bergen. Det starter opp som en pilot prosjekt over ett år, men vi har stor tro på at dette skal bli et varig tilbud i vårt idrettslag og at det kommer til å slå veldig godt an for målgruppen.

«Dette skal være et sted å være og et sted å lære» sitat Hans R. Dankertsen.

Fana Arena har sprengt kapasitet, så vi måtte starte jobben med å finne lokaler til denne gruppen, hvor alt av utstyret skal stå og hvor treningene skal gjennomføres. Backer AS var positive fra vi tok kontakt med dem for første gang og etter noen hyggelige møter, kan vi stolt presentere dem som hovedsponsor for E-sport, samarbeidspartner for Fana IL og eier av lokalene hvor E-sport gruppen skal høre hjemme, på Nesttunbrekka 95. Fana IL og Fana IL E-sport er veldig takknemlige for å ha fått med en så lojal aktør som ønsker å legge til rette for barn og unge som ønsker å satse på E-sport.

«Når mulighetene for å leie lokaler hos Backer dukket opp og vi merket deres interesse og den gode

dialogen, var vi ikke i tvil om at dette er en god samarbeidspartner og et godt egnet lokale til vår

oppstart av dette pilotprosjektet. Vi ser virkelig frem til et samarbeid og utvikling av denne store

ungdomsaktiviteten» sier Hans R. Dankertsen

Daglig leder for Backer Atle Sylvarnes ser frem til samarbeidet med Fana IL og Fana IL E-sport og ønsker å være synlig og aktiv gjennom Fana IL, som har gode visjoner og gode tilbud til barn og unge.
Daglig leder for Backer Atle Sylvarnes ser frem til samarbeidet med Fana IL og Fana IL E-sport og ønsker å være synlig og aktiv gjennom Fana IL, som har gode visjoner og gode tilbud til barn og unge.

«Backers visjon er at vi skal være solid og langsiktig. Dette innebærer blant annet at vi skal være en synlig og engasjert aktør i områdene hvor vi driver vår virksomhet. Gjennom vårt samarbeid med Fana IL ønsker vi å bidra til at barn og ungdom får et meningsfullt fritidstilbud i vårt nærmiljø.»

Fana Idrettslag har fått med seg en fantastisk dyktig mann, som skal lede dette prosjektet. Michael Sæther jobber til daglig som klubbansvarlig hos vår hovedsamarbeidspartner, Intersport Laguneparken, men skal nå på sin fritid lede den nyoppstartede gruppen, Fana IL E-Sport. Michael har vært inne i prosjektet nesten fra start av, så han skal ha mye av æren for at dette nå har landet og han gleder seg til oppstart.

«Jeg ønsket å starte opp E-sport i Fana IL, da jeg ble oppmerksom på det manglende tilbudet i Bergen. Mitt ønske var å hjelpe barn og unge med å få en arena til å utfolde sin interesse, og være en person som kan informere og betrygge foresatte om e-sport. Målet til Fana IL E-sport er å tilrettelegge for organisert trening, være et positivt felleskap og redusere utenforskap. Forhåpentligvis vil dette gi oss en god bredde i gruppen, og skape en flott arena for barn og unge.

Vi er utrolig stolte over å ha fått med oss Backer som hovedsamarbeidspartner, og vi gleder oss til å fylle disse flotte lokalene med utstyr. Lokalet ligger i nærheten av bybanen, har utendørs treningsområder og er lokaler som vi kan vokse i. Gjennom de neste to ukene skal det monteres møbler, installeres maskiner, og trekkes nettverkskabler. Vi har troen på at dette kommer til å bli et meget attraktivt E-sport lokale og godt tilbud».

Leder for Fana IL E-sport Michael Sæther, marked og kommunikasjonssjef i Fana IL, Lene Stuhr og daglig leder i Backer, Atle Sylvarnes.
Leder for Fana IL E-sport Michael Sæther, marked og kommunikasjonssjef i Fana IL, Lene Stuhr og daglig leder i Backer, Atle Sylvarnes.

Fana IL E-sport vil tilby treninger hvor deltakerne skal trene målrettet ut ifra hovedmål og delmål som blir satt, det skal jobbes grundig med tekniske ferdigheter og det skal under hver trening bli lagt opp til ca 30 min med fysisk aktivitet. Dette er fysisk aktivitet som kan knyttes opp mot det å bli en bedre E-sport utøver, hvor det da skal trenes på øye/hånd koordinasjon, reaksjon, utholdenhet mm. Det vil også være fokus på kosthold og søvn – alt det som er viktig for å utvikle seg innen en idrett.

Alle parter gleder seg utrolig mye til oppstart og håper at mange melder sin interesse!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere