Fana IL og Krafttak mot kreft

Skøytegruppens aksjon har i skrivende stund samlet inn 51.270 kr

Alle kjenner “noen” eller  vet om “noen”. Der “noen” er i nærmeste familie, nære venner, litt med perifere venner eller kanskje du selv. Felles er at denne “noen” er rammet av kreft. 

På Kreftforeningens sisder kan du lese at “Får du en kreftdiagnose, er statistikken på din side: Tre av fire overlever kreft i Norge i dag. Men med kreften følger frykten for det som er enda verre. Det ene ordet ingen kreftpasienter eller deres pårørende vil høre: «Spredning».” 

Fra 11. til 19.mars kan du få bøssebærere på døren i forbindelse med aksjonen “Krafttak mot kreft”. Dette er “Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon og vår felles store dugnad i kampen mot kreft. I år samler vi inn penger til forskning på kreft med spredning”.

Fana IL har valgt å støtte Krafttak mot kreft på sin egne måte. Og gjennom tre arrangementer  vil vi samle inn penger til årets aksjon, som altså går til å forske på kreft med spredning.

Fra vår markedsansvarlig, Hege Bøkko, har vi fått vite at allerede torsdag 9.mars skal Fana IL skøyter arrangere rundeøkt på Slåtthaug kunstisbane, hvor utøverne skal gå så mange runder de klarer for å samle inn penger. Fana IL skøyter selger kaffe og vafler hvor noe av pengene går direkte til innsamlingen. 

Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen som nylig tok hver sin bronsemedalje i VM enkeltdistanser på skøyter,  stiller opp for en god sak og skal gå runder sammen med alle i Fana IL skøyter.

Det samme skjer under Fana IL sitt Krafttakløp 19.mars. Vi rigger oss til utenfor McDonalds Laguneparken, og har tegnet opp en runde på 1,1 km.

McDonalds Laguneparken/Lagunen og Sparebanken Vest er med oss som samarbeidspartner og gir penger for hver runde som blir gjennomført. McDonalds står også for kaffe som vi skal selge, hvor inntekten uavkortet går til innsamlingen.  Løpet går over fire timer, og selveste løpekongen Bjørn Tore Taranger løper i alle fire timene denne dagen. Sammen til start kommer også flere av våre Fana profiler, Stavhopper Pål Haugen Lillefosse, Håndballjentene, skøyteløper Håvard H. Lorentzen og forhåpentligvis mange flere. 5000 Bergen, med Kjellemann i spissen kommer for å lage show, med direktesending, musikk, intervjuer mm, så dette blir GØY, samtidig som vi samler inn penger til en meget viktig sak. 

Både under treningen på is, og Krafttakløpet oppfordrer vi familie, venner, naboer osv, til å både heie på og donere noen kr pr runde som "utøveren"/familiemedlemmet gjennomfører. 

Dersom dere som bedrift ønsker å ta del i dette, og være en samarbeidspartner inn mot Krafttakløpet, ta gjerne kontakt med Hege på Marked@fanail.no

 Vi håper på at det blir gjennomført veldig mange runder, både med skøyter og joggesko, og at vi klarer å samle inn masse penger til Krafttak mot Kreft, hvor pengene i år skal gå til forskning på kreft med spredning.

For Fana IL sin del startet aksjonen på isen på Slåtthaug torsdag kveld. Isteden for vanlig trening denne kvelden så arrangerte skøytegruppen “runder til inntekt for Krafttak mot kreft”. Der de samtidig oppfordret alle til å bidra med en krone eller to pr runde som din skjøyteløper gikk på isen den kvelden. De yngste ble sent av gårde klokken 18:00, mens de eldste, med Håvard H.Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen i spissen, startet kl 19:00.

Det var en kald fornøyelse å stå på sidelinjen, men det var en fornøyels å se alle “småttissene” som ivrig løp runde på runde på runde. Jeg snakket litt med skøytegruppens Trude Anette Ryen-Herland og hun kunne fortelle at hun hadde delt ut over 40 klippekort til de ivrige yngste skøyteløperne.  I tillegg kom de som skulle telle selv. Jeg vil si det var overkant av 50 ivrige løpere som gikk til inntekt for Kreftforeningen. Og som stoppet etter hver runde for å få det nødvendige klippet i kortet sitt. Antall runder måtte dokumenters må vite.

Trude Anette Ryen-Herland
Trude Anette Ryen-Herland

Kreftforeningens Morten Heszlein var også tilstede på isen på Slåtthaug torsdag kveld. Og jeg fikk en liten prat med han – og fikk høre han skryte uhemmet av arrangementet. “Det er dette som er Krafttak mot kreft, det at folk stiller mannssterke opp her i kulden for å samle inn peng til forskning. Og det Fana IL gjør her er bare imponerende. Først med arrangementet nå i kveld. Så er det håndballkampen mellom Fana og Sola på lørdag, før det blir avsluttet med Krafttakløpet 19.mars. Det er bare fantastisk”. 

Han sa videre at Kerftforeningen håper at årets aksjon skal innbringe nærmere 41 millioner kroner.  

Morten Heszlein fra Kreftforeningen
Morten Heszlein fra Kreftforeningen

Etter en vanninngspause var det klart for de litt enldre løperne. Og det gikk fort i kuldegradene. Hele 75 runder ble rapportert inn for Håvard og Sverre på den timen de gikk for kreftsaken.

Det tikker fremdeles inn “rundeinnbetalinger” og i skrivende stund har Skøytegruppens aksjon samlet inn 51.270 kr som uavkortet går til forskning på kreft med spredning. 

Du kan fremdelse gi til skøytegruppens “runde på isen aksjon” på Vipps nummer 451029.

Følg med her på Fanavarden og i våre sosiale medier når det gjelder arrangment nummer to, som er Krafttak-kampen mellom Fana og Sola nå på lørdag kl 18:15. 

Tekst og bilder: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere