For første gang hadde turngruppen juleavslutningen sin i Fana Arena

Med over 300 barn på matten, eller gulvet om du vil

«Slapp av, det er ingen som ser det», sa Iril da en ekstra garderobe måtte «nød-ryddes» for å få bedre plass til de over 300 ungene som strømmet inn i Fana Arena onsdag ettermiddag.

Vel blåst, Charlotte og Iril
Vel blåst, Charlotte og Iril

Kontrollert kaos eller…. hm, dette er ikke helt mitt bord altså. Jeg kjenner pulsen stiger bare ved å se på de to hovedansvarlige, Iril Gamst Hårvik og Charlotte Elvsaas. Jada, jeg vet dere deler RG og turn mellom dere, men for meg er dere to  «to sider av samme sak» altså. Jeg ser dere er rolige, men likevel, det meste er jo nytt i år.

Idrettsglede
Idrettsglede

For første gang skal den årlige juleoppvisningen holdes i eget hus. I Fana Arena og ikke i Slåtthaughallen slik som tidligere år. Og «alle» skal vere i hallen samtidig denne gangen, for i motsetning til i Slåtthaughallen så er det god plass til «alle» i Fana Arena. Det er i alle fall det vi håper og tror det skal være. Skjønt pessimisten i meg blir litt i tvil når jeg ser den stadig voksende strømmen av håpefull smårollinger, litt større håpefulle, foreldre og sikkert også besteforeldre og søsken. Får alle plass i Fana Arena?

Ikke alle ser ut til å ville slippe mamma og/eller en og annen pappa sin hånd sånn med en gang, håper det løste seg? Men egentlig skjønner jeg de håpefulle som er litt skeptiske jeg – for det er mye folk på en gang her, veldig mye.

De som trakk mye i trådene, Charlotte og Iril, Arild Viste og Sara Lothe
De som trakk mye i trådene, Charlotte og Iril, Arild Viste og Sara Lothe

Stinn brakke i Fana Arena er omtrent 1.100 stykker det, og det var ikke langt unna det i kveld. Og ikke mye over klokken 17:00 var det hele i gang. Med innmarsj, julemusikk, forventningsfulle barn og stolte foreldre/besteforeldre/søsken og sikkert også noen onkler og tanter på tribunene. Jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg stod der med klump i halsen og tårer i øynene da utøverne marsjerte inn. Så det er bare helt naturlig at de som «eier» disse barna er stolte og vel så det.

Et naturlig spørsmål oppi det hele hvor mange ganger turngruppen har arrangert juleoppvisningen. Tja, tenkte jeg, en ti til femten år kanskje. Der tok jeg feil gitt, og blir fortalt at Iril var på sin første juleoppvisning som 3 åring. Og da hun er 36 nå så er det altså godt over 30 år siden den første oppvisningen ble gjennomført. Da var det kanskje på tide da at showet endelig kom under «eget tak»?

Det vil være dirkete urettferdig ovenfor utøverne om jeg skal prøve meg på å beskrive hvem som gjorde hva og hvilken både klasse og gren de tilhørte. Men jeg kan i alle fall anbefale neste konkuranse og/eller oppvisning på det varmeste. Konkuranseanledningen kommer i april 2024, da skal Iril og Charlotte arrangere NM i lag og tropp. Ikke helt alene selfølgelig, for de har en hel masse flinke folk i ryggen (det såg vi tydelig denne kvelden). Men «frontfigurer», det tenker jeg de blir der og.

To timer og 24 opptredener senere kunne både de foran og bak arrangementet trekk pusten dypt, klappe seg selv på skulderen og gå hjem igjen. Vel vitende om at de hadde gjennomført et veldig bra arrangement.

Og mye mer kunne vært sagt, men se heller bildene fra kvelden. De forteller en historie de og.

PS.

Påmelding til vårens parti er åpnet, og det kan bli trangt om plassen. Så “løp og kjøp” via lenken her

 
Tekst og foto: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere