• Foto: Njål Arnar Johansen

Franske gjester i Fana Arena

Nå kan dugnadsgjengen til elitejentene snart begynne å puste igjen – i alle fall for en liten periode. Lørdag er det klart for hjemmekamp nummer to i EHF European League, mot franske Neptunes de Nantes. Og etter det er det «pause» fra EHF kravene til 12.februar og hjemmekampen mot Motherson Mosonmagyarovari KC.

Kampen på lørdag blir kamp nummer tre på syv dager for Fana. Jentene spilte nemlig REMA 1000-liga kamp mot Romerike Ravens onsdag kveld. En kamp som endte med seier og to viktige poeng i den hjemlige ligaen. Og deretter har alt fokus vært på kampen mot det franske laget.

I likhet med Fana sine jenter måtte de franske jentene gi tapt for danske Ikast, men Nantes kommer til Bergen med seier over ungarske Motherson Mosonmagyarovari KC i friskt minne.

Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen

Det franske laget har dansk trener, nemlig Helle Thomsen. Som tre ganger tidligere har vært på besøk i Fana Arena. Da som trener for REMA 1000-liga laget Molde. Det har vært to serie oppgjør og en kvartfinale kamp i NM. Resultatene derifra er heldigvis historie, og optimister som vi er, så ser vi ikke bort ifra at lørdag kan vere dagen da Helle Thomsen reiser fra Fana Arena med poengtap?

Nantes, som ligger som nummer fire i den franske ligaen, har blant annet tre svenske landslags jenter i stallen og i tillegg norske Mari Finstad Bergum. Og det kan vel nevnes sånn i forbifarten at disse fire stod for 18 av Nantes sine 36 mål i kampen mot Motherson Mosonmagyarovari KC.

Selfølgelig er det innhentet kommentar før kampen fra en av Fana sine spillere, Olivia Lykke Nygård. Målvakten som storspilte (nok en gang) i kampen mot Ravens på onsdag. Hun sier at “det kommer et godt fransk lag på besøk til oss på lørdag. De er raske i spillet sitt og det blir viktig for oss som alltid å komme oss godt hjem i returspillet sånn at vi kan stå etablert forsvar mot dem. Og så tror jeg det kommer til å bli en tett og jevn kamp mellom to lag som vil gi alt for 2 poeng i gruppespillet”

Olivia Lykke Nygård (foto: Njål Arnar Johansen)
Olivia Lykke Nygård (foto: Njål Arnar Johansen)

Dette kan du ikke gå glipp av! Billetten finner du i appen eller via denne lenken.

I mellomtiden kan du kose deg med litt bilder fra kampen mot Ikast sist søndag.

Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere