Gullguttene....

Tre gull merker ble delt ut på årsmøtet

«Ordet "hederstegn" refererer til en utmerkelse eller et merke som tildeles som anerkjennelse av en persons prestasjoner, tjenester eller for å markere deres status. Det kan være i form av medaljer, ordener, plaketter eller andre former for æresbevisninger».

Utdeling av hederstegn er et fast innslag på årsmøtet til Fana IL. I så måte var møtet for 2023 intet unntak. Og det å få gullmerket henger høyt, veldig høyt, så det er ikke «alle» forunt å få denne medaljen.

Onsdag 20.mars var de imidlertid tre stykker som fikk den gjeveste medaljen. De tre er Atle Alvheim fra Orientering, Dag Jarle Aksnes fra Turn/hovedstyret og Kristian Jæger fra Fotballgruppen.

Til sammen har de tre vært aktive i styre og stell i sine respektive grupper i godt over et par mannsaldrer. Bare det burde være grunn nok til at de fikk gullmerket. Eldste mann kom inn i styret i O-gruppen allerede i 1994, mens yngstemann har sittet som styreleder i  fotballgruppen siden 2013. Mer om disse to senere

Dag Aksnes sammen med daglig leder i Fana IL, Hans R.Dankertsen
Dag Aksnes sammen med daglig leder i Fana IL, Hans R.Dankertsen

Mannen i midten har sittet i hovedstyret siden 2010. Og før han kom dit var han veldig aktiv i Sportsdrill .Der var han en av bakmennene for at VM i Sportsdrill gikk i Bergen i 2010. Men han har ikke nøyd seg med å jobbe på innsiden i Fana IL. På utsiden har han siden 2012 sittet som vår representant i Idrettsrådet i Bergen. Først en god del år som nesteleder før han i 2020 ble han valgt inn som leder. På Bergen Kommune sine sider finner jeg at  «Idrettsrådet Bergen skal arbeide for best mulige forhold for idretten i kommunen. Idrettsrådet skal være en arena for samarbeid mellom lagene, idrettskretsen og de kommunale myndigheter». Så det er litt av en jobb Dag både har gjordt og gjør ikke bare for Fana IL, men for hele idretten i Bergen. Både med tanke på å bedre rammebetingelsene for idretten generelt og for å bedre den økonomiske driftsstøtten til idrettslagseide anlegg. Med sin store kontaktflate, gode kommunikasjonsevner og et stort hjerte for anleggssituasjon og rammebetingelser for idretten er vi i Fana IL heldige som har denne mannen i våre rekker.

Atle Alvheim
Atle Alvheim

Selv om Dag Aksnes har vært lenge i Fana-systemet så slår han ikke Orienteringsgruppens Atle Alvheim. Han har vært aktiv i O-gruppen i over 40 år. Det står det stor respekt av altså. Og ikke bare har han vært aktiv O-løper men han ble valgt inn i styret allerede i 1994. Der han har hatt ulike verv, eller oppgaver om du vil. Leder, kasserer, sportslig ansvarlig, web-ansvarlig, leder av uttakskomiteen til NM i 1995, leder av O-land 2005 og engasjert i kretsen. En kan bli andpusten av mindre. Og etter en del år som «bare» aktiv O-løper var Atle tilbake i styret i 2021, nå som kasserer. Googler du «Atle Alvheim» så kommer det ikke bare opp ett orienteringsresultat, det kommer mange, så det er tydelig at mannen er full av energi. Det er nok derfor du finner han i dugnadsgruppen på Fanahytten når han da ikke er opptatt med regnskapet til O-gruppen. 

Kristian Jæger sammen med Styreleder i Fana IL, Tor Gjøstein
Kristian Jæger sammen med Styreleder i Fana IL, Tor Gjøstein

Bronsemerket fikk han i 2016, sølv merket i 2021 og nå altså gullmerket. Og nede på NIP (altså Nesttun Idrettspark) har du i alle år kunnet gå deg på Kristian Jæger. Helt fra han som gutt begynte som fotballspiller, til han i litt mer voksen alder gikk over til treneryrket. Men stoppet han der? Selfølgelig gjorde han ikke det. For i 2012 gikk han inn i den administrative delen av fotballgruppen, først i markedsavdeling før han i 2013 overtok som styreleder. Og siden har han altså vært der. Det er ikke bare bare å lede Fana IL sin største gruppe – men kilder i fotballmiljøet sier at Kristian både gjør, og har gjordt, dette på en «harmonisk måte med god balanse mellom bredde og topp». Med jobben han gjør internt i fotballen og de oppgavene han tar på seg utenom Fana Fotball er han ekstremt flink til å sette Fana IL på kartet.

Gratulerer til alle tre, dere gjør en fantastisk jobb!

 

Nevnte jeg forresten at Atle er en pådriver for å digitalisere historien til O-gruppen og at Kristian er spesielt opptatt av at de frivillige skal bli sett og satt pris på? Ikke det. Men nå er det også gjordt.

I tillegg til de tre gullmerkene ble delt ut både bronse og sølvmerker;

Bronse:
Kjetil Songstad fra Skøyter, Sissel Borgen fra Skøyter, Anne Røed Hovland fra Friidrett, Monica Basberg fra Håndball og Elisabeth Samsonsen fra Sportsdrill  

Sølv:
Thomas Knarvik fra Håndball, Bjarne Paulsen fra Fotball og Christian Gjertsen fra Sykkel

 

Tekst: Innstillingen til gullmerkene/Marianne Kolås
 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere