Håndballfest i Fana Arena

Det er ikke lett å samle hele håndballgruppen på en gang , men nesten alle var der i kveld

Ta sånn ca 470 håndballspillere og ikke fullt så mange foreldre, besteforeldre, søsken og «you name it» - krydre med strømbelter og showkamp, hva får du da? Jo, en håndballfest av typen «dette håper jeg de gjør flere ganger».

Håndballgruppen i Fana IL inviterte til det de kalte Klubbsamling, jeg vil kalle det for en Håndballfest – for det var det det ble. Og med spillere i alderen fra 6 år og oppover til elitelaget var rammen lagt i Fana Arena torsdag kveld.

Jeg kom til at 24 lag var representert denne kvelden. De var ikke bare representer, de ble i tillegg presentert også – med innløp, musikk, speaker og presentasjon av hver enkelt spiller og hele pakken. Har du vært på en REMA 1000-liga kamp noen gang så vet du hvordan dette foregår. Og kanskje har du selv fått oppleve hvordan det er å løpe inn på banen og bli presentert foran en nesten fullsatt hall – jeg tipper du syntes det var stas ?

Ferdig presentert
Ferdig presentert

Gøy med ball, få nye venner, samspill, ballkontroll, fellesskap, gode lagspillere, angrep og forsvar, overnattingscup, Fanahytten, ha det gøy, ta vare på hverandre, fair play, gjøre hverandre gode, trivsel og glede, treningsglede, mestring, ha det gøy, sosialt, spille kamper. Dette er alt sammen fellesnevnere for lagene som var i hallen torsdag kveld.

Men de som nok var mest spente denne kvelden vil jeg tro var 10-åringene. De skulle nemlig få spille show-kamp mot hhv Elitejentene og Rekrutt guttene. Rått parti tenker du, men kampen var selfølgelig ikke uten en twist.

Klare til kamp
Klare til kamp

Elitejentene og rekruttguttene fikk nemlig på seg hvert sitt strømbånd. Og så gjaldt litt andre regler enn det de er vant til å spille med. De skulle spille med motsatt hånd av den de vanligvis bruker, miniball selfølgelig, og så var det strømbeltet da. Ikke bare jentene fikk belte på seg, det samme gjaldt for både trener Erlend Lyssand og dommer Rune Kristiansen.

Og ble det gøy? Det kan du skrive under på at det ble. Elitejentene hadde en 10-åring i mål mens det var elitejentene sine målvakter som stod i mål for 10-åringene. Eller vent litt, Oda Maastad står jo ikke i mål til vanlig, hun er jo strekspiller hun. Men i dag hadde hun byttet plass med Dina Frisendal og kan sammen med Benedikte Kalstad Hernes skryte av at de var på vinnerlaget.

Oda i ny rolle
Oda i ny rolle

For 10-åringene vant nemlig 6-3 de over de litt mer erfarne jentene. Sistnevnte ble plaget av strømstøt i både tide og utide og hadde egne regler å spille etter. Noe som hadde stor underholdningsverdi.

Etter 2 x 6 minutter kom rekruttguttene på banen, og overtok strømbåndene til jentene. Jeg tenker noen av guttene angret litt på at de var vel aktive med å trykke på knappen som sendte strøm til de utpå banen. Hevnen var søt for de av jentene som fikk hånd om fjernkontrollene

Rekruttene
Rekruttene

Som i jentekampen var det 10-åringene som fikk rekrutt-målvakten på sin side mens det var en 10-åring som voktet buret hos rekruttene. Reglene var de samme her som hos jentene og strømhoppene var i alle fall ikke noe mindre i denne kampen. Og akkurat som i den første kampen så var det de yngste som stakk av med seieren også i kveldens siste kamp.

Eller kanskje alle var vinnere i kveld?

Takk for kampen
Takk for kampen

Tekst: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere