• Gratulerer med avansement til gruppespillet

Håndballjentene er klare for Europa og gruppespill i European League

Sammenlagt vant de 51-46 over tyske Buxtehuder

Og der var vi, eller de, i gang. Det ble en noe bedre start i kveld enn for en uke siden, for nå gikk jentene rett i angrep og rett i ledelsen. Nå kunne vi gjordt det veldig kort og sagt at der holdt de seg resten av kampen. Men hvor gøy er det da? Å bare si det altså…

Det ble en veldig tett første omgang. Der lagene fulgte hverandre som skygger, men den store forskjellen i forhold til det første møtet var at det var våre jenter som var i føringen fra start av. Det virket ikke helt som om Buxtehuder hadde troen på at de kunne hente inn igjen forspranget vi fikk forrige helg. På hjemmebane vant vi med syv mål, i Tyskland ledet vi store deler av kampen med både ett, to og til tider tre mål.

Fra hjemmekampen mot Buxtehuder (foto: Kjell Eirik Henanger)

Aurora Hatle ble (som vanlig) en sentral spiller for oss i kveld. Og utover i kampen ble hun passet litt ekstra på (uten at det hjalp så veldig mye). Det som derimot hjalp (litt) for Buxtehuder var at de la om til utgruppert forsvar – da buttet det litt imot for våre jenter. Men det kom så sent i kampen at det egentlig var for sent.

Før kampen kom så langt var det vår kamp (helt objektivt sett selvfølgelig) og vi gikk til pause med 13-14 ledelse.

Andre omgang startet som den første, med en rask scoring til oss før Buxtehuder gjorde det samme. Men vi var stadig i føringen. Og seks minutter etter sidebytte og pause ledet vi 19-16. Og Aurora var involvert i både mål og assist.

Nå tok panikken Buxtehuder, og de rotet veldig mye en periode, men vi fikk likevel ikke en større luke enn de tre målene og i tillegg slapp vi hjemmelaget inn igjen. Og med et lite kvarter igjen å spille utlignet de til 19-19. Og det var nå de tok tak med det utgrupperte forsvaret sitt som vi aldri helt fant ut av.

Men nå ble det litt panikk i sofaen, streamen fra Tyskland kladdet, hoppet og stoppet. Og samtidig gikk diskusjonen mellom pessimisten og optimisten i hvert sitt sofahjørne om dette gikk veien eller ikke. Da linjene til Tyskland igjen var oppe og gikk stod det 21-21 på resultattavlen og det var ni minutter igjen før Fana Håndball Elite virkelig var på vei ut i Europa (gjett hvem som var optimisten i sofaen?)

Og optimisten vant, selv om jentene tapte kampen 25-23. Det gjorde (nesten) ingen verdens ting for nok en gang er jentene historiske. Og de er klare for gruppespillet i European League til vinteren.

Det blir mange gøye kvelder i Fana Arena utover. Gratulerer så mye til dere alle sammen – både jentene, støtteapparatet, Fana Håndball og Fana IL.