Hodene bak sommercampen

Nå er alt klart for tre travle uker

Vi har vært så heldig å få støtte fra Gjensidige stiftelsen slik at vi kan holde Sommercamp 2020, der et av formålene er å skape gode sommerminner. Totalt 60 barn fordelt på tre uker skal gjennom en uke med masse gøye opplevelser, en gjeng kjekke instruktører og ellers det en sommercamp måtte by på.

En slik sommercamp gjør seg ikke av seg selv, det kreves masse både planlegging og tilrettelegging før gjengen står klar til å ta imot de første 20 barna mandag 06.juli.

Vi har forstyrret de to hovedplanleggerne, Målfrid Pettersen Lunde (23 år) og Hege Bøkko (28 år) midt i innspurten av planleggingen.

Både Målfrid og Hege er, og har vært aktive idrettsutøvere.

 

Foto: Marianne Kolås
Foto: Marianne Kolås

Målfrid har vært i Fana IL siden hun var 15 år gammel, der friidrett og tre-steg har hatt hovedfokus, men hun har uheldigvis slitt litt med skader de siste par årene. Som 18-åring ble hun med og arrangere Fana Sprek, et sommertilbud for barn og unge som av ulike grunner hadde behov for et sommertilbud. Som hun sier «dette var et stort ansvar, men det var samtidig veldig lærerikt». I tillegg finner du ofte Målfrid «der det skjer» i Fana IL. 

Foto: scanpix/VG
Foto: scanpix/VG

For de som måtte lure, Hege Bøkko er «den» Hege Bøkko, eller som hun selv sier når vi spør hvem hun er: «Jeg er en nylig avdanket skøyteløper som har min første sommerjobb. I april valgte jeg å avslutte min skøytekarriere etter 12 år på internasjonalt nivå og plutselig skulle jeg ikke trene to ganger om dagen eller ha over 200 reisedøgn i året. Jeg ble veldig glad da Fana IL trengte litt hjelp til ulike prosjekter slik at jeg kunne jobbe i et godt arbeidsmiljø».

Lene Stuhr, Markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Fana IL sier til Fanavarden «at da utlysningen fra Gjensidigestiftelsen kom var det bare å hive seg rundt å planlegge, skrive og sende. Vi ser at etter koronanedstengingen er det mange av medlemmene våre som trenger et lavterskel (og gratis) tilbud i sommerferien. Samtidig som vi får et aktivitetstilbud til medlemmene kan vi tilby utøverne våre sommerjobb. Og når vi i tillegg benytter de lokale samarbeidspartnerene våre (LeSchef og Intersport) så blir dette et veldig godt prosjekt for alle parter – nesten som et Kinderegg»

Så fort søknaden var sent (eller kanskje enda litt tidligere?) begynte «kontorarbeidet» og det første som ble gjordt var å hanke inn Målfrid og Hege. Deretter var det bare å gå i gang med planleggingen.

Det var idemyldring, telefonringning og mailskriving. Vurdering av hva som var praktisk gjennomførbart, innenfor eller utenfor budsjett, hva kan brukes av nærområdet og hvilken av våre støttespillere kan vi benyttes oss av?

Deltagerne på campen er i alderen 9 til 14 år, det kan ikke ha vært bare enkelt å finne aktiviteter som passer alle årgangene?

Vi har valgt aktiviteter som vi mener passer for alle aldre. I klatreparken har man mange ulike nivåer å velge mellom og alle elsker vel å hoppe på trampoline? Det er et veldig variert program og jeg tror alle vil sitte igjen med gode minner og opplevelser etter endt uke.

Etter det jeg forstår var campen i stor grad «ferdig planlagt» før påmeldingen stengte – da dere fikk oversikt over alderen på deltagerne, måtte dere da inn og justere aktivitetene i forhold til alderssammensetningen?

Målfrid mener de har greid å sette sammen et opplegg som skal passe «alle». Det er flest i den yngste aldersgruppen, men «det ser ut som om vi treffer alle likevel. Vi håper at aktivitetene er på et slikt nivå at alle får oppleve mestringsfølelsen. At de har det gøy, møter nye venner og får vere med på nye opplevelser»

Hege skyter inn att «etter å ha gjennomført første uken, vil vi ha et bedre bilde av dette. Men slik vi ser det, så tror jeg dette skal være et veldig balansert opplegg, hvor de tøffe skal få utfordre seg så mye de vil, mens vi samtidig skal ta godt vare på de minste og de som ønsker litt roligere aktiviteter».

I løpet av tre uker kommer 60 barn i forskjellig alder og med like mange forskjellige forventninger til sommercampen. Dere greier vel ikke å gjennomføre alt dette «to-alene»?

Ikke helt alene, vi har med oss en gjeng medhjelpere der alle kommer fra Fana IL systemet. Det er instruktører som har jobbet med lignende prosjekter før, eller er aktive utøvere fra Fana IL. Det er en gjeng motiverte ungdommer/voksne som er klar for å aktivisere og ha det gøy med barna.

Hva med nervene nå få dager før det hele starter? Er alt under kontroll eller ….

Hege, som jo er vant til det internasjonale skøytesirkuset har ikke kjent på noen nerver, «jeg bare gleder meg til å få være med som instruktør den første uken, oppleve alle aktivitetene, ta vare på barna og ha det gøy sammen.

Målfrid er enig i at nervene ikke er et «problem», for som hun sier: «med erfaring fra Fana Frisk har jeg lært at ting av og til må tas på sparket. Du planlegger så godt du kan, men må også ta høyde for at det innimellom skjer uforutsatte ting. Det er flinke folk som skal vere med å jobbe på campen og jeg er trygg på at dette kommer til å gå bra og at det blir en opplevelsesrik uke med masse gøye aktiviteter»

Det tror vi også at det kommer til å bli, for på programmet står både kino, “Mesternes Mester”, klatrepark og trampolinepark. 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere