Hvem, hva, hvor og hvorfor

Tett på hovedstyret i Fana IL

Like sikkert som at det nærmer seg vår og sommer er det at det nærmer seg årsmøte tid i alle typer lag og foreninger. Fana IL er intet unntak, og der ble årsmøtet avholdt 30.mars.

Et årsmøte er formelt og det er faste rutiner, lover og regler som skal følges. Blant annet skal det velges et hovedstyre for, i dette tilfellet, Fana IL.

Men hvem er det som sier ja til å sitte i styret i et noe over middels stort idrettslag? Jeg har fundert en stund på det. På hvem de er, de som sier ja til denne typen dugnad? For det er en dugnad, og betalingen er (ofte) lange kvelder, sure telefoner, glade utøvere, store idrettsprestasjoner og aller mest glede. Tror jeg -men hva sier styremedlemmene selv?

I uprioritert rekkefølge er det Dag Aksnes, Kari Amble, Tor Gjøstein (styreleder) Laila Kjærevik, Christian Følø Geithus, Karen Kayser og Harald S. Fiksdal. 

Hvorfor sa du ja til å gå inn i styret i Fana IL, hvorfor Fana IL, hva er tilknytningen din til laget og hva har idretten betydd for deg opp gjennom årene? Det var spørsmålene jeg i utgangspunktet ville ha svar på. Men selv om det enkle ofte er det beste, så er det ikke alltid like lett å svare enkelt på det som i utgangspunktet er enkle spørsmål. Og akkurat denne gangen valgte jeg den lette veien – å la hver enkelt få slippe til med både smått og stort

Harald Fiksdal, sittende nestleder og opprinnelig fra Håndballgruppen; «Jeg har vært en del av hovedstyret i Fana IL i lengre tid. Er overbevist om at det er viktig å engasjere seg, og tror og håper at jeg fremdeles kan bidra positivt. Tilknytningen til laget har jeg gjennom mine barn, og da i hovedsak gjennom min sønn som lenge var en aktiv håndballspiller i Fana. Som Fana-boer så er det naturlig at Fana IL er det riktige laget. Idrett og fysisk aktivitet er viktig for meg. Aktiv idrett i idrettslag er det hovedsakelig mine barn som har drevet med i Fana. Fellesskapet i Fana IL er en trivselsfaktor for meg også etter at barna er blitt voksen og flyttet hjemmefra».

Karen Kayser kommer fra Orientering og sier at «etter noen år i O-gruppens styre og 2 år i valgkomiteen for hovedstyret ble jeg bedt om å gå inn som varamedlem i hovedstyret. Å få være med å lede et så stort og aktivt idrettslag med så mye ulike aktiviteter, som vi har i Fana IL, hørtes spennende og lærerikt ut. I tillegg tenkte jeg at det ville være givende å jobbe sammen med dyktige og positive personer som allerede satt i styret, og bli bedre kjent med både de og ikke minst med administrasjonen som gjør en flott jobb i det daglige.
Som aktivt medlem i Fana IL sin orienteringsgruppe falt det naturlig å bidra i Fana IL sitt styre da jeg ble spurt om det. Jeg har også bakgrunn som aktiv mamma til barna som drev med fotball og friidrett i Fana IL, i tillegg til basket, svømming og badminton gjennom andre klubber.
Idretten har betydd, og betyr mye; samhold, vennskap, fysisk aktivitet, reiser.  Gode kontaktmuligheter på tvers av alder både innad i familien og utenfor».

Nykommer Christian Flølo Geithus, egentlig «uavhengig»,  har «bekjente som har aktive utøvere i klubben så jeg kjenner Fana IL litt fra utsiden,  og har vært på flere gode arrangement i regi av Fana IL. Ble gjennom gode samtaler kjent med valgkomiteen som gav et meget godt inntrykk av gleden og ambisjonene til Fana IL. Dette gav meg lysten til å bidra med min kompetanse for mer idrettsglede.
Fana IL har mange spennande prosjekter på gang så potensiale for tilrettelegging og øking av kapasiteter for mer idrettsglede er givende å delta i.

Selv om jeg ikke har hatt formell tilknytning til Fana IL, har jeg valgt å engasjere meg fordi jeg selv har hatt stor glede av idrett fra oppvekst og da er muligheten til å bidra positivt ved å gjøre en forskjell motivasjonen for å bidra.
Jeg har vokst opp på Sandane i Gloppen kommune hvor tilbudet til deltagelse i flere aktiviteter er stort. Jeg har vært aktiv med bla. alpint, håndball, fotball, mm.  Gjennom dette har jeg opplevd det gode felleskapet på treninger og lag, noe som jeg tror skaper det gode samholdet og en mulighet for sosial og aktiv fritid».

Fra venstre: Dag Aksnes, Kari Amble, Tor Gjøstein, Laila Kjærevik, Christian Følø Geithus , Karen Kayser og Harald Fiksdal
Fra venstre: Dag Aksnes, Kari Amble, Tor Gjøstein, Laila Kjærevik, Christian Følø Geithus , Karen Kayser og Harald Fiksdal

Kari Amble fra kunstløp er også nytt styremedlem, eller vara styremedlem som hun sier selv. Jeg fant ut at hun har en veldig interessant bakgrunn, men mer om det siden: «Jeg har stor sans for Fana ILs visjon, idrett for alle og lagets verdier, glede – fellesskap – handlekraft – trygghet. Jeg synes det er viktig å engasjere seg som frivillig i idretten, fordi den gir oss glede, tar vare på folkehelsen og idretten skaper miljø. Da Fana Ils valgkomite spurte om jeg ville stille som kandidat til styret, var det lett å si ja til laget som har gitt meg idrettsglede og trygghet både som barn og voksen. Nå kan jeg bidra tilbake ved å være med å utvikle Fana IL videre.  

Jeg er med i kunstløpgruppen, fordi den har et meget godt miljø og trenerteam. Fana IL er et lag som vil det beste for alle generasjoner, uansett om du trener bredde, eller toppidrett.   Da familien min flyttet til Skjold/Fana på 1970-tallet ble Fana IL laget mitt.

Idretten betyr mye, og jeg er svært sportsinteressert. Jeg er vokst opp med idrett og mine foreldre var alltid aktive. De tok min bror og meg med på ski, skøyter og svømming for å nevne noe. Vi turnet på marker og plener. Vi gikk på skøyter på Storetveitvannet, Nubben og i Bergenshallen. Ski og aking da snøen kom. Det var lek og idrettsglede i barndoms- og ungdomsårene sammen med venner og organisert trening i Nornen, Djerv, Bergen Kunstløpklubb og Fana IL»

Laila Kjærevik, Friidrett: «Jeg spilte fotball og drev med friidrett i ungdommen. Og jeg har barn som både har vært og er aktive idrettsutøvere. Jeg kom inn i hovedstyret via barn som var med i Fana IL sin friidrettsgruppe. Da jeg «helt ut av det blå» fikk spørsmål om jeg kunne tenke meg å gå inn i hovedstyret var det ikke vanskelig å si ja. Det er fint å kunne bidra som en ressurs og gi noe tilbake, for å si det sånn.

Samtidig så er det veldig givende å få vere med å påvirke fremtiden til Fana IL. Både med tanke på anleggsutvikling og ikke minst nye grener, som E-sport.

Personlig tror jeg at det å holde seg i form betyr enormt mye, både for den enkelte og på et folkehelsenivå, for å si det litt populært. Jeg merker selv at trening og idrett betyr mye for livskvaliteten min. Og ikke minst det å få være en del av et aktivt miljø, det er minst like viktig som selve idretten».

I en travel hverdag er det lett ty til nødløsninger (les: arkivmateriell) så når det gjelder Dag Aksnes og styreleder Tor Gjøstein har vi plukket fra tidligere intervjuer:

Dag Aksnes representerer turn i hovedstyret: «Det er vel riktig å si at det var døtrene mine som «valgte meg inn i idretten».  De har drevet/driver med Sportsdrill i mange år, både som utøvere og trenere (red. anmerkning Tia og Frida Aksnes). På grunn av jentene sitt engasjement Fana IL så har det blitt noen år også på meg i Fana IL. Og gjennom mine over 12 år i hovedstyret har jeg fått være med på en fantastisk reise med Fana IL. Min egen erfaring som aktiv idrettsutøver ble lagt på hyllen da jeg ble «kastet ut» av Brann sitt Lilleputt-lag. Men jeg både er og har vært veldig glad i idrett, turer og friluftsliv. Og motorsykkel.

Idretten betyr veldig mye. Det er en arena for både det treffe andre, det å konkurrere og det å drive idrett som mosjonist.

Og ikke minst, det er en arena for dugnadsånden. Som igjen er en sosial arena for både store og små».

Siste mann ut, styreleder Tor Gjøstein, fra fotball,  begrunner hvorfor han gikk inn i styret med at «jeg liker å vere involvert, jeg liker å kunne bidra. I tillegg så er det jo veldig kjekt da. Det er der jeg finner motivasjonen min. Nå var det på tide å gi litt tilbake etter alle opplevelsene jeg selv har fått være med på opp gjennom årene

Jeg har vært i Fana IL Fotball siden jeg var 9 år gammel. Og både har og har hatt veldig stor glede av det i alle år. Så idretten betyr fortsatt mye for meg».

Og vi kan vel våge påstanden om at Tor er i Fana «fordi» han alltid har vært der?

Vil du vite mer om, og holde deg oppdatert på, hva styret jobber med så finner du protokoll fra styremøtene på hjemmesiden vår.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere