Hvordan kaste riktig?

Trenersamling med Sven Martin Skagestad

Onsdag kveld var det tid for faglig påfyll for kast-trenerne i Fana friidrett.  Vi hadde vært så heldige å få med oss Sven Martin Skagestad, som vet bedre enn de fleste hvordan en diskos skal håndteres.

Sven Martin har selv erfaring med hvor viktig det er at alle tekniske detaljer stemmer. Små feil kan få veldig store utslag i denne øvelsen.  Legger man seg til feil teknikk, skal det nitidig og krevende arbeid til for å rette opp i det senere. Så her er det viktig å legge grunnlaget godt så tidlig som mulig!  

Noen av Sven Martins meritter:  Gull i U23EM 2017, Nr 13 i Sommer OL 2016, Bronse i Jr VM i 2014

Hensikten med samlingen var å gi våre egne trenere bedre innsikt i de vanligste tekniske fallgruver, og hvordan man unngår disse.  Utøverne fikk individuell veiledning, og trenerne fulgte nøye med, filmet og kom med egne spørsmål til Sven Martin.  Både utøvere og trenere var svært engasjerte og diskusjonen om rytme, usynlig vegg, orbit, separasjon og spenning gikk varmt. En stor honnør til Sven Martin som leverte en økt med utrolig høy kvalitet. Han gjorde kompliserte problemstillinger enkle og kom med konkrete og tydelige forklaringer og tips til korrekt gjennomførelse.

Sven Martin kommer tilbake flere ganger for å repetere diskos. Han kommer også til å hjelpe oss med spydkast og kulestøt.

Fra trenersiden var Per Åge Liland, Thomas Leathem og Erlend Moe med. Sistnevnte gikk entusiastisk inn som utøvende trener, veldig kjekt for våre yngste utøvere som kan få nyte godt av hans nye kunnskap!  Niklas, Johanne og Frida D fikk utfolde seg i ringen.

Alle var enige om at det var en veldig kjekk økt – og de gleder seg til neste gang.

Alle foto: Fana Friidrett

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere