To fluer i ett smekk, eller

Siste dans....

To store takker av med Krafttak mot Kreft-aksjonen

Med fare for å tråkke noen på bena, og uten sammenligning for øvrig; De skjedde i de dager at det gikk ut melding om at de to heltene våre gir seg på skøytebanen. Nå er det andre sin tur til å skrive seg inn i «manntallet».

Og som det seg hør og bør når vi takker av de to som for alvor har satt Bergen på skøytekartet, så var det som kunne krype og gå i Fana IL sin skøytegruppen samlet der det hele startet; på isen på Slåtthaug.

Men først litt rekapitulering (om du nå venter en full oppsummering av Håvard og Sverre sine karrierer så blir du skuffet altså), Kreftforeningen er nå midt i den årlige «Krafttak mot Kreft» aksjonen, så derfor har skøytegruppen like godt slått sammen to gode saker de. De planla ikke bare for hyllest av de to «pensjonistene» men også «Krafttak mot Kreft» -aksjonen sin. I fjor samlet de inn rundt 60.000 kr på aksjonen. Blir det mer i år?

Hvordan de aksjonerte? Jo, altså, hver tirsdag er det skøytetrening på Slåtthaug. Men denne gangen med en innlagt vri der foreldre, besteforeldre, onkler, tanter og ellers de som ville vipset et valgfritt antall kroner pr runde den håpefulle løperen gikk på isen. Alt nøye dokumentert med et klippekort.  

Tirsdag kveld ble det gjordt på samme måten, men (for det er alltid et men…) denne kvelden var det i tillegg lagt opp til en æresrunde der Sverre og Håvard gikk rundt og rundt og resten av skøytegruppen stod «æresvakt».  Selfølgelig det og til inntekt for kreftforeningen.  

For en gangs skyld var til og med de som bestemmer over været på Fana IL sin side. Det var litt kjølig, men det var fint måneskinn, flomlys og stor stemning. Trener Sissel Borgen stod tålmodig ute på isen og ba de ivrigste unge løperne om å vente til klokken ble 18:00 for «det er da løpet starter».

Plutselig var klokken  18:00 og «pang», der var rundene  i gang. Denne kvelden konkurrerte løperne kun mot seg selv, og kanskje litt mot mamma og pappas lommebok? Antall runder ville nemlig avstedkomme inntekter til kreftforeningen.

Stod du rundt banen så kunne du høre rop som «pappa, nå har jeg gått 11 runder», «mamma, dette er runde nummer fem». Hvor ung den yngste var eller hvor mange år den eldste hadde gått på skøyter sier historien ingen ting om, men aldersspennet var stort. Og neste generasjon var allerede i gang….

De yngste startet klokken 18:00, det var vannepause kl 18:45 og klokken 19:00 skulle Håvard, Sverre og de eldste løperne våre i ilden. Men før de kom skikkelig i gang så ble de to førstnevnte tatt litt på sengen – for da de kom ut av garderobebygget smalt det i konfetti, hurrarop og full applaus. Skøytegruppen hadde greid å holde hemmelig av det ikke bare var Krafttak mot kreft-aksjon, men også en markeringa av at to store karrierer nå er lagt på hyllen.

Fra sidelinjen så det ut som om det var to litt rørte karer som stod på isen og tok imot hyllesten fra alle de frammøtte. Og rundt banen stod resten av skøytegruppen æresvakt da de to gikk runden der det hele startet for x-antall år siden.

Hvor mange runder de to gikk? I alle fall flere enn det undertegnede noensinne kommer til å gå på skøyter, men ryktene sier at Håvard gikk minst 50 runder før han gav seg. Noe mindre enn i fjor, men det kommer av at denne gang ble de stoppet både titt og ofte for intervju med NRK, forskjellige aviser, gamle skøyteløpere og sikkert noen nye også.

Skjermdump fra NRK
Skjermdump fra NRK

Men ferdig ble de, klippekortene ble levert inn og kake ble levert ut. Og pr torsdag formiddag har aksjonen nådd rett i underkant av imponerende 90.000 kroner. Vi må i den forbindelse både skryte og takke Nistadgruppen for bidraget på 100 kr ++ pr runde pr mann for Håvard og Sverre. Hele 20.000 kr har de støttet aksjonen med. Vi kan bare si tusen takk !

Og du, det er ikke for sent å kaste seg på Vipps’en. Nummeret er 451029 og søndag er det Fana IL sin Krafttak mot kreft-aksjon. Møt opp ved Tranevannet fra kl 12:00 på søndag 17.mars. Dette kan du lese mer om her

Fra alle oss andre; Tusen takk, Sverre og Håvard, for alle de magiske stundene dere har gitt oss på skøyteisen.

 

Tekst og foto: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere