• Tranevannet sommeren 2020

Tranevannet rundt for krafttak mot kreft

Rundt og rundt i 2.085 runder

Hege Bøkko var litt usikker på hvor mange som ville komme til Slåtthaug og Tranevannet denne søndag formiddagen. Men ingen grunn til uro, Hege, for her gikk det en jevn strøm av tobeinte, firbeinte, de som fremdeles ikke har lært å gå og så noen med hjul.

Fant og Finte, maskottene til REMA 1000-liga laget vårt tok seg av oppvarmingen, før speaker Didrik Friele Faye satt det hele i gang. Og i front var vår egen fjell- og terrengløper Anne Eli Dvergsdal. Hvor mange runder hun løp de to timene arrangementet varte aner jeg ikke, men at hun hadde en god del av de 2.085 rundene det ble løpt det er jeg derimot helt sikker på. Men hun var ikke enslig løpeprofil, for også ultraløperen Bjørn Tore Taranger og triatlet Tor-Aanen Kallekleiv passerte telleapparatet x-antall ganger.

Tett i tett
Tett i tett

Hva som foregikk ved Tranevannet denne dagen?

Jo, Fana IL sitt tradisjonsrike (det som blir arrangert mer enn en gang, er jo som kjent en tradisjon) Krafttakløp som gikk av stabelen for andre gang. I samarbeid med Kreftforeningen skal vi samle inn midler til «Kreftforeningens innsamlingsaksjon (tidligere Krafttak mot kreft) Og Siden 2006 er det samlet inn over 470 millioner kroner til forskning på kreft». 

Kø....
Kø....

Og «mot solen» som speaker sa det løp og gikk flere hundre både store og små runde på runde på runde. Hele 2.085 ble det før Didrik satte sluttstrek og tellekorpset sluttet å trykke på knappen. Det som overrasket telleapparatet noe var at det ikke var de yngste som var ivrigst på det å bli «talt», det var det de voksne løperne som var. Men ivrig eller ikke så  ble alle talt hver gang de passerte målteltet.

På fjelltur foto: Privat
På fjelltur foto: Privat

Som seg hør og bør ble rundeløper nummer 2.000 tatt imot med både jubel og applaus fra den entusiastiske gjengen som omkranset målteltet. Men det var ennå noen minutter igjen så her var det bare å fortsette. Første mål var 2.000 runder, så ble det 2.025 før det hele endte på småpene 2.085 runder. Noe som er overraskende mange runder. Sparebanken Vest gikk inn med kr 50 pr runde og et tak på 50.000 kr.  Men det er jo alltids lov å håpe at den  fantastiske innsatsen inspirerer til at de vil gi litt mer?

Og når en runde måler i overkant av 1.200 meter sier det seg selv at det ble tilbakelagt uhorvelig mange meter for en veldig god sak. Det ble en god søndag både for Kreftforeningen og Fana IL. Og  du, det er jo ikke for sent å Vippse for egne runder, og tallet er 451029.

Dagens aksjon har allerede passert 15.000 kr (uten bidraget fra Sparebanken Vest). Så igjen, det er en god søndag.

Ultrakongen
Ultrakongen
Folksomt
Folksomt

Men vent, nå må jeg må ikke glemme Stig van Eijk. For halvveis uti de to timene ble det konsert med nevnte Stig. Og har du ikke hørt musikken hans før, så er det bare å sette i gang. For dette var flott å høre på. Det var tydelig at også publikum satte pris på musikken, for her ble det både trampet takten og sunget med.

Stig van Eijk
Stig van Eijk

Etter drøyt to timer kunne aksjonen oppsummeres i litt tørre tall og fakta; 200 pølser fra Mobile Kokstad, 100 boller fra Spar Bønes, 30 liter kaffe, et ukjent antall med flasker drikke fra Coca Cola, 2.085 runder rundt vannet, flere hunder løpeglade mennesker, «mile-lang» kø ved Ansiktsmaling Bergen, værgudene på vår side og gode penger til Kreftforeningen.

Og du, visste du at pølsene ble holdt varme ved hjelp av strøm fra bilene som Mobile Kokstad kom med?

Bergen Ansiktsmaling
Bergen Ansiktsmaling

Igjen må vi få takke Sparebanken Vest, Idrett uten Alkohol, Ragn Sells As Rådalen, Coca Cola, Ansiktsmaling Bergen, Stig van Eijk (official), Kreftforeningen, Fana Røde Kors, Mobile Kokstad, Spar Bønes og Fana Håndball Elite. Og selfølgelig ALLE dere andre som kom og både løp og gikk til inntekt for en veldig god sak

Som seg hør og bør har vi i ettertid fått tallene for Eli Anne og Bjørn Tore, de stoppet på 23 runder hver.

.

Tekst og foto: Marianne Kolås
En firbeint deltager
En firbeint deltager

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere