• Elise Solem

Kretsstevne for Fana sine RG jenter

Ett spørsmål om å ta imot en premielveranse i Fana Arena vekket nysgjerrigheten hos undertegnende. Premiene det var snakk om var til RG (Rytmisk Gymnastikk) og kretskonkurransen for de minste 25.spetember.

Sånn i tilfelle det ikke er blitt forklart før, så er «Rytmisk gymnastikk en sport med likheter til frittstående i turn, der utøverne gjennomfører et innøvd program til musikk. Programmet skal blant annet inneholde sprang, piruetter, balanseøvelser, bevegelighetsøvelser og artisteri, i samsvar med valgt musikk».

Denne gangen var konkurranse for de yngste, altså de mellom 6 og 12 år. Eller rekrutter og minirekrutter, som det står på Facebook siden til Fana IL Rytmisk Gymnastikk.

Og hva er vel bedre tidsbruk en søndag ettermiddag enn å ta turen innom Slåtthaughallen for å se de yngste konkurrere? Eller som jeg i min uvitenhet trodde når det er snakk om de yngste – konkurranse, men ikke så «veldig alvorlig». Mer om det senere.

Men at dette er blodig alvor forstod jeg da jeg så dommerpanelet like innenfor dørene i Slåtthaughallen. Hele 9 stykker med penn og papir var benket langs konkuransegulvet. Det var nesten så jeg ble nervøs på jentene sine vegne.

Hovedtrener Sara Bornati, som kjenner både sporten og miljøet bedre enn undertegnede har gitt oss denne rapporten;

Dette var siste konkurranse i Vestlandsserien 2022, som besto av tre konkurranser. Så ble det også kåret sammenlagt vinner av hele serien, i hver klasse. Rekrutter er jenter som er 11 og 12 år og de konkurrerer delt inn i internasjonal klasse (høyere nivå) og nasjonal klasse. Vi har gymnaster i begge klassene slik at alle kan konkurrere på det nivået som gir dem muligheten til å få mestringsfølelse og den beste utviklingen.

I tillegg var minirekruttene også med på konkurranse, det er gymnaster i alder 6-10 år. De kan delta på lokale konkurranser med oppvisninger. Alle fikk deltagerpremie på slutten. Fra Fana var det Lina, Hermine, Thea, Mari, Eir Ingeborg, Mia, Nicoline, Emilia, Milda, Tyra Helene, Cornelia, Mari Lovise, Leia og Marie. (så jeg tok ikke helt feil i min uvitenhet, her var det både konkuranse og oppvisning).

Sofie Amble (rekrutt internasjonal klasse 11 år), gull i frittstående, gull i køller, gull i ball, sølv i vimpel + vinner av Vestlandsserien 2022. Navya Parmar (rekrutt nasjonal klasse 11 år) gull i ball og vinner av Vestlandsserien 2022 Elise Solem (rekrutt nasjonal klasse 12 år) bronse i ring.

Fra venstre Mari Aksnes, Navya Parmar og Elise Solem
Fra venstre Mari Aksnes, Navya Parmar og Elise Solem

Og på tribunen var det fullt opp med foreldre, søsken og sikkert enda flere familiemedlemmer. Du trengte ikke se tribunen for å skjønne at her var det stor stemning, for det var lett å høre.

Jeg kommer helt sikkert tilbake ved en senere anledning. For her har jeg mye å lære, både om sporten generelt og kroppsholdning spesielt. Det imponerer meg, det at jentene under konkuransen ser opp og fram hele tiden – og det uten å snuble en eneste gang.

Tekst: Marianne Kolås 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere