Fløibanen opp for 5te gang

Noen grugleder seg, mens andre er glad de ikke skal vere med

Hvilken kategori er du i?

Tirsdag 26.april stopper Fløibanen i to timer for de som vil slite seg opp til fots istedenfor å ta banen.

Dette blir 5te gang Fana IL arrangerer «Fløibanen opp», løpet som er på 830 meter fordelt på 310 høydemetre.

Dette er løpet du ikke får trent til på forhånd. Så de eneste som har vært gjennom traseen (og kanskje har fått en fordel?) er de som har deltatt tidligere.

For ordens skyld, her er løyperekordene;  Anita Iversen Lilleskare 9,18 min og Thorbjørn Ludvigsen 7,39 min.

Vi garanterer blodslit under selve løpet, og stive og støle muskler dagen derpå. Blir du med?

Dette sier noen tidligere deltagere:

Sofie Vinde Norum, Fana Håndball: «Fløibanen opp var tungt, men spektakulært. Man starter med syre og avslutter med syre - det er absolutt noe av det tyngste jeg har vært med på. Men samtidig ga det en enorm mestringsfølelse. Jeg vil absolutt anbefale alle som vil utfordre seg litt utover det vanlige til å melde seg på. Det er et løp jeg er glad for å ha vært med på, stemningen i løypa var virkelig elektrisk og du opplever Bergen på en helt spesiell måte!»

Synna Lien, tidligere Fana Håndball nå i danske EH Aalborg: «Underveis i løpet hadde jeg fokus på meg selv og mitt eget tempo. Jeg holdt blikket mitt fremover under hele løpet og så meg ikke tilbake underveis. Innimellom fant jeg personer jeg ønsket å ta igjen eller noen jeg ønsket å holde ryggen til, det var en stor motivasjonsfaktor for meg. Etter løpet var jeg glad for at jeg var kommet i mål. Den beste følelsen er å løpe over målstreken og vite at jeg har gjort mitt beste. Det er aldri en god følelse å komme i mål uten å ha gitt 100%. Etter løpet satt igjen med en god følelse og opplevelse, noe jeg unner alle å kjenne på! Jeg ble selv utfordret av min daværende trener, Erlend Lyssand, og jeg angrer overhodet ikke på at jeg deltok. Jeg vil virkelig anbefale Fløibanen Opp til andre. Det er et løp som passer for mange forskjellige mennesker og det er en fantastisk stemning rundt traséen og i målområdet. Er du i tvil, meld deg på! Du vil ikke angre».

Fotomontasje; Sara, Synna og Sofie
Fotomontasje; Sara, Synna og Sofie

Sara Berg, rekordholder Fana Håndball: Under løpet tenkte jeg egentlig at jeg skulle slå tidligere fanaspiller. Jeg hadde og Erlend som startet et minutt før meg, så jeg måtte jo gå på for å ta han igjen og etter løpet var jeg selvsagt helt knust, men tenkte at neste gang skulle jeg trene mer motbakke. Var veldig gøy å ha gjennomført, men kommer nok ikke til å gjøre det igjen før en annen fanaspiller har slått tiden min!

Og tiden til Sara? Den ble på 13,03 blank. Og slo hun trener Erlend Lyssand? Ja det gjorde hun, med god margin.

Roy Ellingsen, Fanaposten – og deltaker for 5te gang + testløpet før det første offisielle løpet: «Under løpet bruker jeg alltid en god del energi på å angre på at jeg ble med. Jeg tenker også en del på hvor mye bedre form jeg burde ha vært i og på hvor mye bedre forberedt jeg skal være neste år! Men nå er det bare noen dager til årets utgave, og jeg er i hvert fall ikke bedre rustet denne gangen enn jeg var i fjor … Men det er et fantastisk arrangement, midt i hjertet av Bergen, med god stemning og flott ramme.

Det er et av høydepunktene i året for meg. Jeg grugleder meg, som ungene sier. Gleder meg mest til etter løpet. Da er det fantastisk å se nedover traseen og vite at den er overvunnet, enda en gang.

Og på kvelden feirer jeg med en god pose Winegums».

Det er ikke for sent å melde seg på, og du finner alt du trenger å vite i den forbindelse her

Arkivbilde
Arkivbilde

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere