• Foto: Marianne Kolås

Fana IL, Fana Arena, Bergen Kommune og koronatiltak

Byrådet kom med ny koronaforskrift fredag formiddag

For omtrent åtte måneder siden var vi i nesten samme situasjon, største forskjellen er at nå vet vi (nesten) hva vi går til. Og vi vet sånn omtrent hvor lenge det skal vare (i første omgang).

Fredag kom kommunen med nye og kraftige innstramninger i forhold til idretten og koronaviruset.

Det betyr at all aktivitet for de over 20 år enn så lenge er blitt innstilt. Håndballjentene får spille REMA 1000-liga kampen mot Fredrikstad på søndag, men det blir for tomme tribuner.

Heldigvis så får all organisert, og planlagt, aktivitet og trening for de under 20 år fortsette. Med noen modifikasjoner. I Fana Arena betyr dette at ytterdøren er stengt, og det er kun trenerne som har lov å slippe egne utøvere inn i hallen. Egentlig er vi tilbake der vi var tidligere i høst. Største forandringen fra da er at nå er vektrommet stengt for all bruk.

Her har vi sakset fra Bergen Kommune sine sider:

«IDRETT OG TRENING: 

Idrettshaller, svømmehaller, og lokaler for tilsvarende aktiviteter skal holdes stengt. Bestemmelsen omfatter ikke toppidrett. Bestemmelsen omfatter heller ikke skoleundervisning eller organisert trening for barn og unge under 20 år. Kamper, cuper, turneringer og lignende for barn og unge under 20 år tillates ikke. Breddeidrett der to eller flere voksne trener eller konkurrerer sammen, er ikke tillatt. Treningssentre skal holdes stengt». 

Vi er heldig i Fana IL, medlemmene våre fulgte tålmodig både krav og retningslinjer, smittevern og avstand i første bølge. Vi håper på fortsatt forståelse og tålmodighet også gjennom den neste bølgen.  

Foreløpig gjelder de nye retningslinjene fra midnatt/natt til 07.november til midnatt/natt 23.november. Og både før, under og etter dette følger vi (selvfølgelig) alle råd og retningslinjer fra myndighetene. Når du kommer til Fana Arena finner du både håndsprit og QR-kode for innsjekk. Bruk det!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere