Pål klar for Mondo Classic 2023

I Uppsala har verdenseliten i stavhopp samlet seg til høydegalla. Når Armand Duplantis inviterer spares det ikke på noe. Ti utøvere med en ting til felles, de har hoppet 5.83m eller høyere i stav. I tillegg stiller verdenrekordholderen selv. Publikum får muligens se Mondo utfordre sin egen verdensrekord på hjemmebane i kveld. Om han skal klare det må han over 6.22m. Verdensrekorden på 6.21m satte han i fjor, under VM i Eugene.

Før kveldens konkurranse var det rigget for pressekonferanse, og fanavardens egen utsendte fikk en kjapp prat med både Pål og Armand. Pål blir entusisastisk når han snakker om sist han var her, under fjorårets Mondo Classic; “Det er litt av et show, og i år skal det visst bli enda større, og enda bedre. Helt rått!”. Selv hoppet Pål 5.81m sist han var i Uppsala, og går inn i dagens konkurranse med håp om å hoppe enda høyere.

Duplantis har snakket med mange når det er vår tur, men han smiler like bredt fortsatt. Vi spør han om Pål, og hva han tenker om hans muligheter fremover. Mondo har høye forventninger til sin norske venn, og mener at det ligger mye uutløst potensiale og rått talent i Fana gutten, og nettopp derfor har han vært en av verdensmesterens favoritthoppere den siste tiden. Praten tar oss videre inn på at det er mange unge utøvere som dominere sporten om dagen, og han mener det skyldes at de har skapt et miljø hvor de er sultne, de motiverer hverande, og en kultur for at alder kun er et tall, alt er mulig. Selv bestemte han seg for at han ville prøve å bli verdensmester, fortest mulig,  i svært ung alder. Og det har han fått til. Armand Duplantis er både EM, VM og OL mester, samtidig som han også er verdensrekordholder. Noe som leder til at et siste spørsmål henger i luften; “Hva driver deg nå da? Du har jo vunnet alt?”. Svaret er kortere enn forventet: “Å vinne! jeg liker fortsatt å vinne!” I kveld har han gode muligheter til å gjøre nettopp det, å vinne. Igjen.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere