RG-jenter med både Nordisk og Norsk gull

«Fana IL har en gren som på folkemunne blir omtalt som RG. Ikke alle vet hva RG står for, så vi skal prøve å forklare. Kort sagt så blir RG forklart som «Rytmisk Gymnastikk er en estetisk idrett som bruker musikk og koreografi i alle sine program enten som individuelle gymnaster eller i tropp. Bevegelighet og rytme i utførelse av hopp, rotasjoner, balanse og akrobatiske elementer er grenens identitet i samspillet med et av de fem redskapene – ring, ball, køller, bånd og tau» på Norges Gymnastikk- og Turnforbund sine sider.

Vi går videre til Ingeborg Skauge Nilsen og Maria Sæle Oen. Merk dere navnene, og legg til RG så har du masse godt i vente. De to jentene tok nylig gull i Nordisk Mesterskap og klinket i tillegg til med NM-gull et par uker senere.

Om du kan like lite om RG som det jeg kan, så blir du nysgjerrig på hvem, hva og hvordan. Og siden det bare er en måte å finne ut av disse tingene på, så må det en prat til.

Slik skulle artikkelen begynt, for så å avsluttes med en prat med jentene sin trener , Sara Bornati. Men det går ikke alltid som en planlegger, så vi får ha praten til gode til senere i sommer og deler foreløpig det både jentene og Sara sa til eget forbund etter at det Nordiske gullet var i boks.

Først ut er Ingeborg og Maria; «Vi kom til nordisk med null forventninger. Målet var i utgangspunktet bare å kvalifisere oss. Vi forventet ihvertfall ikke å vinne, men ville få det beste ut av denne unike opplevelsen. Før vi kom visste vi at Finland hadde sterke gymnaster og turde derfor ikke håpe på mer enn en mulig tredjeplass. Når vi gikk inn på teppet prøvde vi å holde fokus og fikk masse energi av den store heiagjengen fra Norge! Etter en strålende første kjøring fryktet vi andre kjøring. Dette var mye på grunn av at på sist konkurranse gikk første kjøring bra, mens den andre gjorde ikke. Fokuset vårt lå derfor på å holde hodet kaldt og starte med blanke ark - noen som førte til enda en god kjøring. Når de annonserte at vi fikk gull ble den en stor klem til treneren vår Sara:) På dette tidspunktet var vi egentlig i sjokk og forstod ikke hvor stort det hele var. Alt i alt var Nordisk en utrolig gøy opplevelse med masse ny erfaring, og så ble det ekstra gøy med gull:)»

Trener Sara fulgte opp med «jeg er utrolig glad for resultatet og veldig fornøyd med jentenes prestasjon i dag. De klarte å holde roen og fokus i begge kjøringene, og de klarte å vise sitt beste. Vi hadde satt oss som mål å kvalifisere oss til Nordisk Mesterskapet og vi jobbet godt denne sesongen. Å være her for første gangen var allerede veldig stort for oss, å dra hjem med gull og seier er så utrolig gøy! Jentene har trent målrettet denne sesongen og med stort innsats, og jeg er så glad for at den jobben vi gjorde sammen tok oss til dette fantastiske resultatet. Jeg har fulgt disse jentene siden de var minirekrutter, og å se dem smile høyest på pallen i Nordisk i dag var veldig rørende. De fortjener det, og jeg er veldig stolt av dem. Min første erfaringen i Nordisk har vært absolutt positiv og minnerik. Det er veldig gøy å føle seg alle som en del av det samme laget og kjenne støtten fra alle de andre norske trenere og gymnaster. Tusen takk til alle!»

Dette var etter Nordisk Mesterskap, jentene klinket likså godt til med gull i NM bare kort tid etter. Om det gullet sier Sara at «da klarte jentene å holde konsentrasjonen og roen, selv om de følte en del press etter gull i Nordisk »

Vi gratulerer Ingeborg, Maria og Sara (og alle de andre i RG-gjengen til Fana IL) så mye med gullene og lover å komme tilbake med en oppfølging på jentene så fort det lar seg gjøre. Følg med !

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere